Automatisch antwoord instellen voor je E-mail (Out of Office)

door Handleidingen

Als je afwezig bent dan is het vaak handig dat mensen die je een mail sturen weten dat je niet zult reageren omdat je er niet bent. Dit kan op twee manieren: via cPanel en via de Horde Webmail. We adviseren dit via cPanel te doen omdat je hierin aan kunt geven wanneer het automatisch weer moet stoppen (in de webmail moet je het zelf instellen).

Via Controlpanel

Controlpanel:
https://s1113.myfasthosting.com:2083

Accountnaam:
@je accountnaam is een verkorte naam van max 8 tekens
wachtwoord
@dit wachtwoord is alleen voor Cpanel, niet het wachtwoord van je mail

2. Stukje naar beneden, daar staan alle mailinstellingen:Kies hier “doorstuurders”

​Dan kom je in een menu waarin je er 1 kunt aanmaken. Dit controlpanel is voor alles van je domein dus je maakt het aan met je eigen mailadres:

​​Tekenset en interval kun je leeg laten.

Email: info (het @staat al ingevuld en domein kies je daarna je domeinnaam

Van :  Ik denk je naam 😉
Onderwerp: van het bericht

Bij Hoofdtekst vul je de tekst voor je melding in.
Bij start en stoppen kan je de datum invullen, dan hoef je hem niet handmatig uit te zetten.​

Overigens kan je vanuit dit scherm ook direct je webmail openen en/of je e-mail wachtwoord wijzigen.
Dat kan bij de knop “e-mailaccounts”.

Je kunt altijd weer terug naar het hoofdmenu door op het SoPressed logo bovenin te klikken.

Afwezigheidsmelding / automatisch antwoord in Horde webmail

De stappen daarvoor zijn:

 1. Login in Horde webmail met je e-mailadres en wachtwoord (check of je Horde hebt ingesteld of Roundcube)
 2. Klik rechtsboven op het driehoekje naast je e-mailadres en selecteer Automatische beantwoorders:
 3. Klik op de autoresponders pagina op de knop: Automatische beantwoorder toevoegen
 4. Dan krijg je de mogelijkheid een aantal velden in te vullen:

  1. Tekenset
   Laat die staan op UTF-8 (dan komen de speciale tekens boven de letters als het trema goed mee)
  2. Interval
   Vul hier in om de hoeveel dagen een afzender opnieuw de afwezigheidsmelding moet ontvangen: bijvoorbeeld 168 uur (7 dagen), 72 uur (3 dagen), 48 uur (2 dagen) , of 24 uur (1 dag).
  3. Van:
   Hier zet je jouw volledige naam, desgewenst gevolgd door het bedrijf/de instelling 
  4. Onderwerp:
   Vul hier in:

   Re: %Subject
  5. Dit bericht bevat HTML
   Aanvinken indien je HTML wilt gebruiken in de tekst die teruggestuurd moet worden (bijvoorbeeld een logo afbeelding)
  6. Hoofdtekst 
   Hier zet je jouw tekst die teruggestuurd moet worden naar de afzender. Vermeld in ieder geval wanneer je weer verwacht terug te zijn.
  7. Start
   Onmiddelijk of aangepast. Als je aangepast aanvinkt krijg je een pop-up met een kalender, waar je datum en tijdstip van ingang kunt selecteren/instellen:
  8. Stop
   Nooit of aangepast.
   - Nooit kan gebruikt worden om een melding te doen dat het mailaccount niet meer gebruikt wordt (bijvoorbeeld bij vertrek werknemer). Dan kun je in de hoofdtekst vragen om mail voortaan naar een ander adres te sturen.
   - Aangepast: Je krijgt dan net als hierboven een kalender waar je dag en tijdstip in kunt stellen. Dan zal het automatisch antwoord stopgezet, je hoeft er dus niet zelf om te denken.
 5. Druk tot slot op de knop aanmaken

SoLITE

Het onderhoudspakket voor de “brochure” website waar weinig aan verandert. Updates, schoonmaak database en onderhoud ca 4 keer per jaar. Daarnaast vooral interessant voor de DIY ondernemer met voldoende technische kennis vanwege alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoComfort

Het onderhoudspakket voor de kleinere website met inhoud waar je zelf ook aan werkt. Met technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud.Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoCherish

Het onderhoudspakket voor de meer dynamische website met inhoud waar je zelf ook aan werkt, of die wij met onze VA service voor je vullen. Met styling updates, aanpassingen in structuur, formulieren, menu en footer, technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud. Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. Ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket inclusief Webshop, Meertalig en Membersites, enorm veel voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

Membershipsite voor WordPress & Divi

Om te beginnen : er zijn eenvoudige lidmaatschapssites en complexe sites. Ongecompliceerde lidmaatschapssites hoeven niet eenvoudig te zijn. Simpeler of Complexer? Een eenvoudige lidmaatschapssite, daaronder verstaan we: Iemand betaald om lid te worden van de...

Hoe maak je een HTML handtekening voor je E-mail

Het staat mooi. Professioneel. Sluit naadloos aan bij je mooie website en huisstijl.Je E-mail sluit je af met een HTML handtekening die automatisch onder alle verzonden mail verschijnt. In veel mailprogramma´s kun je een handtekening instellen. Maar soms is je...

Membership of Online training

De meest gevraagde opties in de lente van 2020. Iets met een lockdown en thuiswerken.Wat is het verschil, welke gebruik je wanneer en waarvoor? Heb je het écht wel nodig?En kan je dit ook slim combineren? Mijn favoriete antwoord al uit het notaris tijdperk:  Dat hangt...

Feedbackfunctie in je website

Heb je hem al gezien in je website? Nu kun je rechtstreeks in je site al je vragen en Feedback kwijt. Je kunt heel eenvoudig screenshots toevoegen. Ik krijg een dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

Youtube video embedden op je WordPress Website

Deze meneer legt dat even snel en duidelijk uit. Zo dus! Kies embedden in plaats van delen en zet ?rel=0 achter de videolink in de insluitcode. Hij heeft ook een tip hoe je alleen je eigen gerelateerde video's aan het einde kunt tonen.

Whatsapp op je website toevoegen

Hoe gebruik je Click to Chat in Wordpress Met de click to chat-functie van WhatsApp kun je met iemand chatten zonder dat zijn of haar telefoonnummer in het adresboek van je telefoon is opgeslagen. Door op de link te klikken, wordt er automatisch een chat met de...

Selfies & Storytelling…

Woorden die een paar jaar geleden voor mij nog niet bestonden! Anno 2020 kan zelfs ik er niet meer omheen. Storytelling is hot voor mijn klanten dus achter de schermen doe ik daar meer mee dan mijn omgeving zal vermoeden. Maar Selfies? No way. Tot ik de Masterclass...

Divi en WPML Meertalige WordPress website

Je wilt een meertalige website en hebt Divi? Dan adviseren we je om WPML te gebruiken, een premium plugin waarmee je zonder pagina’s te kopiëren echt alleen de teksten in de pagina’s en berichten vertaalt.

Hét Managementboek van 2020

Werk aan je Charisma  3 boeken mochten wij verloten onder de lezers van de nieuwsbrief. De gelukkige winnaars hebben inmiddels bericht gehad.   https://youtu.be/-_ftzLoqiqI 3 winnaars Heb je het boek niet gewonnen maar wil je het boek wel graag lezen?  Dan kun je het...
Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach

Tools we ❥

Handige Wordpress plugins en andere online tools. 

Gravity Forms

De beste formulieren plugin. Voor een contactformulier met auto-responder, voor een betaalformulier met Mollie en iDeal, een enquete, poll of quiz, bedenk iets dat je online kunt invullen en Gravity is de plugin waarmee we het kunnen maken. Jaarlijks een uitgave voor ons, maar goed nieuws voor onze klanten want alle Add Ons zijn beschikbaar in je website bij alle SoPressed onderhoudspakketten. Gewoon even vragen!

Voor installatie, uitleg, het inrichten van Gravity op jouw website en training voor Gravity Forms tegen scherp tarief kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Online afrekenen iDeal

Natuurlijk laat je klanten online afrekenen op je Wordpress website. Er zijn vele opties,  op dit moment is Mollie voor Nederlandse klanten wel de winnaar voor ons. Op onze website kom je ook nog Sisow en Paypal tegen. Mollie kan je snel online aanmaken en rekent de laagste kosten, ook Credit Cards mogelijk en terugkerende betalingen. Geen abonnement. Wat houdt je nog tegen?

Book like a Boss

Voor iedereen! Het was even zoeken (jarenlang om precies te zijn). Maar dit is hem geworden. Afspraken maken online en online verzetten.
Werkt. Gewoon. Zoals het hoort. 

Doet zijn naam eer aan, ook onze klanten zijn dol op deze handige methode om mijn tijd te reserveren.

Divi (Elegant Themes)

Als DiviDiva en Divifan van het 1e uur heb ik uiteraard een linkje om je eigen account aan te kunnen maken bij Elegant Themes. Voor als je geen website van SoPressed hebt, of je eigen account prettiger vind voor eigen support en updates wanneer je wilt. Je krijgt er Bloom en Monarch bij!

 

WP Feedback

Deze is meer voor onszelf, maar misschien ben jij ook een Wordpress websitebouwer en ken je het probleem?
Met WP Feedback kun je zonder projectmanagement tool je klanten rechtstreeks in de site hun opmerkingen laten geven. Alsof je naast ze zit. Wat ik overigens nog steeds graag doe in onze 1-op-1 trainingen.
WP Feedback komt Inclusief eenvoudig screenshots toevoegen, takenlijst en dashboard en meldingen. En binnenkort met een eigen multi-dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

WPML

WPML Wordpress & Divi

Dé enige echte goede vertaal plugin voor Wordpress en Divi
Kost wat maar bespaart je tegelijkertijd heel veel tijd en gedoe. Werkt perfect met Divi!

Groot voordeel van WMPL is dat het geen afzonderlijke pagina's voor andere talen maakt en zo je structuur overzichtelijk blijft. Menu-synchronisatie, zodra je een vertaling toevoegt even syncen... en je menu is in alle talen up-to-date.

SEO voor meer talen waarbij je zelfs voor 1 foto eigen SEO ALT-tags kunt geven. En o.a. een optie om onze favoriet GravityForms te vertalen.

Divi Life

Divi Overlays, Divi Bars, Divi Childthemes...
Heel leuk winkelen bij Tim Strifler
Ook deze link is meer voor Wordpress bouwers dan voor onze eigen klanten.

Memberpress

Uitgebreide opties voor (betaalde) Membershipsites.
Achter de schermen worden de opties verder getest. Veelbelovend dus al in het rijtje ¨Tools we Love¨

Wordpress uitgebreide zoekfunctie

Met deze plugin kun je de zoekfunctie van Wordpress uitbreiden tot in ALLE woorden in bijlagen. Dus ook als je veel PDF bestanden in je website hebt.

WP Google Maps

Schitterende interactieve kaarten tonen op je Wordpress website? De meest uitgebreide versie staat ook het toevoegen door bezoekers toe. Zoals bijvoorbeeld op VisitEstepona waar bezoekers hun eigen hotspots op de kaart kunnen zetten voor ons geliefde Estepona (Andalusie)