Facebook FAN Fabrieken

door | Blog, SoFanny

Gewoon omdat het kan! Even mijn mening over al diezelfde landingspagina's, webinars en klantenmagneten.

BLEEEEEEEEEEEH. Ik ben er zo klaar mee. Je opent je Facebook en alweer die gelikte Ad van degene die slapend rijk is geworden van zijn geblaat op Facebook. Dat rijk worden gun ik de pioniers helemaal! Die hebben dat maar mooi bedacht.
Maar toen was het nog iets dat opviel. Inmiddels is het trucje zo vaak overgenomen dat het bijna sneu is om weer zo'n wervende one-liner voorbij te zien komen.

Ik geloof er niet meer in. Jij?

Waar ik wel in geloof? Dat jij op jouw website heel goed laat zien wie jij bent, wat je doet en ook voor wie je dat doet. Heb je nieuwe klanten nodig? Zorg dat ze jou vinden op relevantie. Jij doet wat zij zoeken, je bent in de buurt en jouw aanpak spreekt ze aan.

Deel gerust af en toe een blog. Schrijf over jouw vak. Geef ftips. Maar blog niet omdat het toevallig vandaag op je contentkalender staat... Snel een nieuwe lead online? Een betaalde advertentie in je doelgroep... als je op Social Media actief bent, prima, ook daar. Probeer een gerichte AdWords campagne. Maar bovenal: heb geduld.

Geef je expertise eens weg aan een goed doel of een startende ondernemer in je netwerk. Mond-op-mond & Human-2-Human werkt nog altijd het best. Ga bij een forum. Help anderen. Dat zal je meer opleveren dan wachten tot Faceboekers zomaar fan van je worden, omdat jij ook die handleiding van een of andere internetgoeroe hebt uitgespit. Kuddes volgers, je herkent het van ver.
Wees geen schaap. Wees Jezelf.

Doe wat bij JOU past.

Ben je geen Social Media mens? Prachtig. Dan ben je anno 2016 al bijzonder.
Vind jouw manier. Die is er! 100%. Mijn passie is jouw passie zichtbaar te maken. Win-Win

En als je wilt uitvinden hoe jij zichtbaar wordt op de juiste plek EN op een manier die bij je past, bel of mail dan. Ik help jou graag!

Fanny handtekening informeel

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

When you move your site to ssl, you have to adjust your settings in Google Analytics and Google Webmaster Tools/Search Console accordingly. It’s not much work, but it’s important you fix it. In short, you need to set your primary domain in both Webmaster Tools as in...

SEO – overgangswoorden

Google herkent overgangswoorden. Doe er je voordeel mee. Schrijf zoals je zelf graag een goed artikel zou lezen. En verwerk er ook overgangswoorden in: aan de andere kant aan de ene kant aangenomen dat aangezien al met al alleen als als (gevolg (van)) als laatste...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Automatisch antwoord instellen voor je E-mail (Out of Office)

Hoe werkt de  “Out of Office” : een automatisch antwoord instellen voor je E-mail?

Mailinglist en de AVG

Gebruik je een mailinglist?  Zorg dan dat je een heel duidelijke optin gebruikt die aan alle voorwaarden voldoet. Wij gebruiken MailChimp.

Re-Optin | Wel of niet opnieuw laten inschrijven voor je mailinglist?

Ik stuur geen Re-optins. Onze mailinglist wordt alleen gebruikt voor informatie aan klanten en/of aan lezers en verstrekt informatie waar men zelf om heeft gevraagd, of die nodig is bij de diensten die we verlenen. De lijst wordt niet gebruikt voor reclame.

Privacyverklaring en de AVG

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt en hierop persoonsgegevens verzamelt. Een simpel contactformulier bijvoorbeeld.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach