Hoe gaat het nu ècht met jouw website?

door

Neem rustig de tijd voor jouw antwoord.

Vaak mag ik zetjes geven, Tips en Tricks. Ik ben elke dag met Websites bezig. Soms zelfs ‘s nachts. Jullie niet… En soms zelfs heel lang niet. En dan raakt zo’n website soms een beetje stoffig, eenzaam, inhoudsloos of zelfs verwilderd. Zijn dat de woorden die passen bij jouw imago?

Bij het (laten) maken van je website kreeg deze alle aandacht. Eenmaal live mag hij het zelf uitzoeken. Zonde, jouw website kan zoveel meer dan online ruimte vullen. Jouw website kan zelfs jouw medewerker van de maand zijn! Elke maand weer… Maar niet vanzelf. Hij heeft aandacht nodig. En als jij hem die aandacht niet geeft loopt hij echt geen stapje harder.

Kijk ook eens met andere ogen naar jouw website: wat het doel van je website ook is. Zorg ook dat jouw doel goed in beeld is. Past je site nog bij wie je nu bent? Bij wat je nu doet?
Krijgt hij onderhoud? Wordt hij af en toe even gesopt, gestoft? Is hij misschien toch wat traag?

Heb je onderhoud en beheer niet uitbesteed?
Dan kun je ook veel zelf doen via je Beheerdersdashboard.
Check regelmatig of er updates nodig zijn.

TIP: Maak de database schoon. Ik gebruik hiervoor een handige plugin. Als deze al geïnstalleerd is vind je onder instellingen de functie optimaliseer database.

NB: Deze plugin leegt als je wilt ook de prullenbak. Juist de revisies nemen ruimte in.

Wil je producten/pagina’s uit je prullenbak bewaren? Vink deze optie dan uit. De prullenbak…niet de handigste plek om dingen te bewaren.

TIP: De nieuwste versie van Divi heeft hiervoor een prachtige oplossing: een bibliotheek voor al je layouts, modules, secties etc. Wil je meer uit je Divi Website halen? Je zult versteld staan wat Divi je te bieden heeft.

Typisch een klusje voor de volgende regenachtige zaterdag?
Neem je tijd. Maak een plan, als je mij daarbij nodig hebt dan hoor ik het graag.

Bijvoorbeeld:

TTL Time to live

Verklaring technische termen voor de liefhebber Elk DNS-record heeft een TTL. TTL staat voor Time To Live. Heel simpel gezegd betekent dit hoe lang een DNS-record onthouden moet worden. Je kunt de TTL aanpassen met deze handleiding. DNS is het systeem dat domeinnamen...

Server upgrade mei 2019

Zoals aangekondigd in de mailing aan alle klanten van SoPressed wordt je cPanel hosting account op 21 mei 2019 overgezet naar een andere, nieuwere server. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste mogelijkheden en je website nog wat sneller zal worden. NVMe,...

Checklist live zetten

Voor al onze Members: of je nu zelf je site maakt of dat wij het (deels) voor je doen: er zijn heel wat puntjes die je beter even naloopt. Onze checklist is continue in beweging en een heel fijn hulpmiddel om meteen goed van start te gaan met je nieuwe /vernieuwde Website!

You are unauthorized to view this page.

Waarom je beter geen Weebly Wix Webs of Jimdo kiest

Been there! Done That... Eerlijk is eerlijk: ik ben ook ooit begonnen met zoiets... Wix. De vroegere HTML sites die ik heb gemaakt tel ik even niet mee. Dat was namelijk in de vorige eeuw. Ben je destijds net als ik in de valkuil van de DIY pakketjes getrapt, niets om...

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

Uitleg voor het instellen van Google producten na de overstap SSL. SoCherish pakket? Dan regelen wij dit voor je.

SEO – overgangswoorden

Google herkent overgangswoorden. Doe er je voordeel mee. Schrijf zoals je zelf graag een goed artikel zou lezen. En verwerk er ook overgangswoorden in: A aan de andere kant aan de ene kant aangenomen dat aangezien al met al alleen als als (gevolg (van)) als laatste...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach