Hoe gaat het nu ècht met jouw website?

door | Blog, Handleidingen, WordPress

Neem rustig de tijd voor jouw antwoord.

Vaak mag ik zetjes geven, Tips en Tricks. Ik ben elke dag met Websites bezig. Soms zelfs ‘s nachts. Jullie niet… En soms zelfs heel lang niet. En dan raakt zo’n website soms een beetje stoffig, eenzaam, inhoudsloos of zelfs verwilderd. Zijn dat de woorden die passen bij jouw imago?

Bij het (laten) maken van je website kreeg deze alle aandacht. Eenmaal live mag hij het zelf uitzoeken. Zonde, jouw website kan zoveel meer dan online ruimte vullen. Jouw website kan zelfs jouw medewerker van de maand zijn! Elke maand weer… Maar niet vanzelf. Hij heeft aandacht nodig. En als jij hem die aandacht niet geeft loopt hij echt geen stapje harder.

Kijk ook eens met andere ogen naar jouw website: wat het doel van je website ook is. Zorg ook dat jouw doel goed in beeld is. Past je site nog bij wie je nu bent? Bij wat je nu doet?
Krijgt hij onderhoud? Wordt hij af en toe even gesopt, gestoft? Is hij misschien toch wat traag?

Heb je onderhoud en beheer niet uitbesteed?
Dan kun je ook veel zelf doen via je Beheerdersdashboard.
Check regelmatig of er updates nodig zijn.

TIP: Maak de database schoon. Ik gebruik hiervoor een handige plugin. Als deze al geïnstalleerd is vind je onder instellingen de functie optimaliseer database.

NB: Deze plugin leegt als je wilt ook de prullenbak. Juist de revisies nemen ruimte in.

Wil je producten/pagina’s uit je prullenbak bewaren? Vink deze optie dan uit. De prullenbak…niet de handigste plek om dingen te bewaren.

TIP: De nieuwste versie van Divi heeft hiervoor een prachtige oplossing: een bibliotheek voor al je layouts, modules, secties etc. Wil je meer uit je Divi Website halen? Je zult versteld staan wat Divi je te bieden heeft.

Typisch een klusje voor de volgende regenachtige zaterdag?
Neem je tijd. Maak een plan, als je mij daarbij nodig hebt dan hoor ik het graag.

Bijvoorbeeld:

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Automatisch antwoord instellen voor je E-mail (Out of Office)

Hoe werkt de  “Out of Office” : een automatisch antwoord instellen voor je E-mail?

Mailinglist en de AVG

Gebruik je een mailinglist?  Zorg dan dat je een heel duidelijke optin gebruikt die aan alle voorwaarden voldoet. Wij gebruiken MailChimp.

Re-Optin | Wel of niet opnieuw laten inschrijven voor je mailinglist?

Ik stuur geen Re-optins. Onze mailinglist wordt alleen gebruikt voor informatie aan klanten en/of aan lezers en verstrekt informatie waar men zelf om heeft gevraagd, of die nodig is bij de diensten die we verlenen. De lijst wordt niet gebruikt voor reclame.

Privacyverklaring en de AVG

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt en hierop persoonsgegevens verzamelt. Een simpel contactformulier bijvoorbeeld.

Cookies op je website?

SoPressed gebruikt Cookies. In theorie om ooit hiermee te gaan optimaliseren. In de praktijk: nog nooit tijd voor gehad. En jij?

E-mail instellenMicrosoft Outlook 2016

Hoe stel ik mijn e-mail in in Microsoft Outlook 2016 Uit de veel gestelde vragen: Een e-mail instellen in Outlook is gelukkig niet zo moeilijk. Hou als je dit gaat doen het volgende bij de hand: Je domeinnaam Je e-mailadres Je e-mail wachtwoord Mailserver: als je...

SEO – pas op voor een tegenovergesteld effect bij vreemde bureaus

Pas op dat je niet op de verkeerde websites wordt gelinkt
Telefoontje gehad of een E-mail?
Iemand die jou snel hoog in Google krijgt?
Met een toverstafje en tegen betaling?

Wil je liever bij (en mét) ons aan je website werken?

Ben je er klaar mee om op zolder of in de woonkamer met alle afleiding om je heen je website bij te werken?
Stel je het bloggen steeds weer uit?

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach