Waarom je beter geen Weebly Wix Webs of Jimdo kiest

door

Been there! Done That…

Eerlijk is eerlijk: ik ben ook ooit begonnen met zoiets… Wix. De vroegere HTML sites die ik heb gemaakt tel ik even niet mee. Dat was namelijk in de vorige eeuw.
Ben je destijds net als ik in de valkuil van de DIY pakketjes getrapt, niets om je voor te schamen. Het klinkt allemaal erg simpel en goedkoop. Je hebt geen webbouwer of ingewikkelde hosting nodig. Vaak betaal je alleen een maandelijks bedrag.

Waarom je dit toch niet wilt

Op enige termijn heb je iets meer nodig. Je bent overgeleverd aan het systeem dat bedoeld is om een paar pagina´s of eenvoudige shop op te maken. Styling is beperkt. Je kunt kiezen uit de templates die beschikbaar zijn. Meer opties kun je soms wel krijgen, maar dan gaat je maandbedrag omhoog. Voor je het weet betaal je een veelvoud van wat een zelfgehoste site kost. Het inrichten van een zelfgehoste website lijkt wel eens “ingewikkeld” voor iemand die er niet in thuis is. Net als alle dingen die je zelf niet kunt. Maar dit is maar eenmalig nodig en het goede nieuws : door iemand die er wel handig in is, echt zo gepiept! Veel hostingaanbieders geven tegenwoordig WordPress al vooraf voor je geinstalleerd, zodat je meteen kunt beginnen.
Hoe meer content er op je ¨Jimdo – Wix-  Webs website¨ staat, hoe afhankelijker je langzaam aan van hun systeem wordt. En daar is het verdienmodel:

  • Mensen die iets zelf (laten) hosten te moeilijk denken te vinden betalen jarenlang een goed bedrag per maand voor simpele functies die met 1 kleine investering aan het begin al zijn terugverdiend.
  • Mensen die snel willen starten met lage kosten bouwen een aanzienlijk aantal paginaś (of erger, een hele webshop) om er vervolgens achter te komen dat niets hiervan van henzelf is. Je kunt de ¨website¨ helemaal niet meenemen naar een andere provider als je andere wensen krijgt of toch meer zelf wilt kunnen doen. De enige optie die je hebt is helemaal overnieuw beginnen. Je kunt je teksten zelf 1 voor 1 gaan knippen en plakken als je ze in een echte website nodig hebt. Bij dat knippen en plakken krijg je er een lap code bij die je per regel weer kunt verwijderen (vaak zie je deze code niet en breekt je hoofd langer dan je lief is over de oorzaak van de rare opmaak)
  • Je hebt geen zeggenschap over de kwaliteit van de hosting. Is alles wel geoptimaliseerd, wie heeft er toegang tot gegevens? Is alles optimaal ingericht om jouw site hoog in de zoekmachine te krijgen?
  • Kun je bepaalde delen van je content afschermen, die je niet in zoekmachine wilt? Kun je meerdere gebruikers toevoegen die in de website kunnen werken?
  • Kun je meerdere mailadressen koppelen en zelf kiezen in welk mailprogramma je deze gaat ontvangen en opslaan?

Zo heb ik nog veel meer vragen voor je als je overweegt om te starten met een DIY service. En ook een waslijst met vragen als je de allergoedkoopste hostingpartij overweegt. (Meer hierover in een latere blog! Voor nu: blijf maar uit de buurt van 1eurohosting, webreus, strato en godaddy. Goedkoop is duurkoop en bij websites telt dit nog wel iets zwaarder.

Wanneer zou je wel kiezen voor Jimdo, Wix, Weebly of Webs?

Stel dat je alleen maar een paar online pagina´s nodig hebt om te delen, je hoeft niet gevonden te worden, maar deelt zelf de link met de personen die het mogen zien. Het mag allemaal niet te moeilijk zijn en van schalen naar iets groters is ook op de langere termijn geen sprake, Het blijft bij deze paar paginaś en je weet niet eens of je die over een jaar nog wel nodig hebt. Dan is een tijdelijke oplossing denkbaar. En zou je kunnen kiezen voor een oplossing als Jimdo. Maar zelfs dan…

Slimmer en veel goedkoper:
Toch geef ik je ook in dat geval WordPress in overweging. WordPress.com heeft namelijk ook een optie waarbij je niet zelf hoeft te hosten en bouwen, met als enorm voordeel dat je de inhoud van een website die je via wordpress.com hebt ingericht later wél kunt verhuizen naar een zelf gehoste wordpress site en in 1 klik al je inhoud kunt importeren, inclusief afbeeldingen.

WIST JE DAT DIT GRATIS IS? met je eigen domeinnaam max 2 tientjes per jaar).

Wist je dat dit hele verhuizen door ons ook zelfs gratis voor jou wordt gedaan als je toch voor eigen hosting (bij ons) gaat?
Hosting vanaf €64 ex BTW per jaar incl. Email.

WordPress versus Jimdo Wix Weebly of Webs – twijfel je nog?

Niet overtuigd? Laat me zien welk template je van deze DIY zou willen gebruiken. En hoeveel je daar per maand betaalt voor het gebruik van je domeinnaam op hun product. Welke opties je nodig hebt. Je betaalt dan bij SoPressed voor dezelfde versie hetzelfde bedrag, met dat verschil dat je er later eenvoudig een optie bij kunt krijgen en je vanaf het begin al meer functies gratis erbij hebt. (meerdere gebruikers, emailadressen naar wens, etc).

Een WordPress Website is compleet vertaalbaar, je kunt zelfs vertalers rechtstreeks in je website laten vertalen zonder dat ze ergens anders bij kunnen. De opties voor meertalig zijn bij de anderen erg beperkt. Je kunt dan alleen je eigen teksten in een andere taal aanbieden, alle standaardteksten adviseren ze je in de meest gebruikte taal te zetten. Dat staat niet echt professioneel.

We hopen je op tijd te mogen waarschuwen. Om je te behoeden voor het kostbare en tijdrovende overnieuw maken van je website. Wij weten namelijk allemaal dat die dag gaat komen, alleen nog niet wanneer.  Inmiddels hebben we een aardige groep klanten geholpen met het overzetten naar een echte site. Helemaal de moeite waard geweest maar wat hadden ze dat graag eerder gedaan. Toen ze nog voor de keuze stonden bijvoorbeeld. Dat had veel tijd, geld en inspanning bespaard,

Conclusie:

Wil je snel, eenvoudig en goedkoop een paar pagina´s online hebben die geschikt zijn voor mobiel en waarbij je geen techniek hoeft te doen? Ga dan naar WordPress.com en maak gratis in no-time je eigen blog. Bevalt dit je, dan kan je je eigen domeinnaam nemen en er aan koppelen.,Geen maandelijkse kosten.  Bevalt het je niet, of vind je het te moeilijk? Schakel dan iemand anders in. Jimdo, Wix etc zijn zeker niet makkelijker dan dit. Laat het dan voor je maken en onderhouden. Ga zelf doen waar jij wel goed in bent of blij van wordt. Bij ons krijg je zoveel meer voor een paar tientjes per maand.

TTL Time to live

Verklaring technische termen voor de liefhebber Elk DNS-record heeft een TTL. TTL staat voor Time To Live. Heel simpel gezegd betekent dit hoe lang een DNS-record onthouden moet worden. Je kunt de TTL aanpassen met deze handleiding. DNS is het systeem dat domeinnamen...

Server upgrade mei 2019

Zoals aangekondigd in de mailing aan alle klanten van SoPressed wordt je cPanel hosting account op 21 mei 2019 overgezet naar een andere, nieuwere server. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste mogelijkheden en je website nog wat sneller zal worden. NVMe,...

Checklist live zetten

Voor al onze Members: of je nu zelf je site maakt of dat wij het (deels) voor je doen: er zijn heel wat puntjes die je beter even naloopt. Onze checklist is continue in beweging en een heel fijn hulpmiddel om meteen goed van start te gaan met je nieuwe /vernieuwde Website!

You are unauthorized to view this page.

Waarom je beter geen Weebly Wix Webs of Jimdo kiest

Been there! Done That... Eerlijk is eerlijk: ik ben ook ooit begonnen met zoiets... Wix. De vroegere HTML sites die ik heb gemaakt tel ik even niet mee. Dat was namelijk in de vorige eeuw. Ben je destijds net als ik in de valkuil van de DIY pakketjes getrapt, niets om...

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

Uitleg voor het instellen van Google producten na de overstap SSL. SoCherish pakket? Dan regelen wij dit voor je.

SEO – overgangswoorden

Google herkent overgangswoorden. Doe er je voordeel mee. Schrijf zoals je zelf graag een goed artikel zou lezen. En verwerk er ook overgangswoorden in: A aan de andere kant aan de ene kant aangenomen dat aangezien al met al alleen als als (gevolg (van)) als laatste...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach