Waarom je beter geen Weebly Wix Webs of Jimdo kiest

door Blog, WordPress

Been there! Done That…

Eerlijk is eerlijk: ik ben ook ooit begonnen met zoiets… Wix. De vroegere HTML sites die ik heb gemaakt tel ik even niet mee. Dat was namelijk in de vorige eeuw.
Ben je destijds net als ik in de valkuil van de DIY pakketjes getrapt, niets om je voor te schamen. Het klinkt allemaal erg simpel en goedkoop. Je hebt geen webbouwer of ingewikkelde hosting nodig. Vaak betaal je alleen een maandelijks bedrag.

Waarom je dit toch niet wilt

Op enige termijn heb je iets meer nodig. Je bent overgeleverd aan het systeem dat bedoeld is om een paar pagina´s of eenvoudige shop op te maken. Styling is beperkt. Je kunt kiezen uit de templates die beschikbaar zijn. Meer opties kun je soms wel krijgen, maar dan gaat je maandbedrag omhoog. Voor je het weet betaal je een veelvoud van wat een zelfgehoste site kost. Het inrichten van een zelfgehoste website lijkt wel eens “ingewikkeld” voor iemand die er niet in thuis is. Net als alle dingen die je zelf niet kunt. Maar dit is maar eenmalig nodig en het goede nieuws : door iemand die er wel handig in is, echt zo gepiept! Veel hostingaanbieders geven tegenwoordig WordPress al vooraf voor je geinstalleerd, zodat je meteen kunt beginnen.
Hoe meer content er op je ¨Jimdo - Wix-  Webs website¨ staat, hoe afhankelijker je langzaam aan van hun systeem wordt. En daar is het verdienmodel:

  • Mensen die iets zelf (laten) hosten te moeilijk denken te vinden betalen jarenlang een goed bedrag per maand voor simpele functies die met 1 kleine investering aan het begin al zijn terugverdiend.
  • Mensen die snel willen starten met lage kosten bouwen een aanzienlijk aantal paginaś (of erger, een hele webshop) om er vervolgens achter te komen dat niets hiervan van henzelf is. Je kunt de ¨website¨ helemaal niet meenemen naar een andere provider als je andere wensen krijgt of toch meer zelf wilt kunnen doen. De enige optie die je hebt is helemaal overnieuw beginnen. Je kunt je teksten zelf 1 voor 1 gaan knippen en plakken als je ze in een echte website nodig hebt. Bij dat knippen en plakken krijg je er een lap code bij die je per regel weer kunt verwijderen (vaak zie je deze code niet en breekt je hoofd langer dan je lief is over de oorzaak van de rare opmaak)
  • Je hebt geen zeggenschap over de kwaliteit van de hosting. Is alles wel geoptimaliseerd, wie heeft er toegang tot gegevens? Is alles optimaal ingericht om jouw site hoog in de zoekmachine te krijgen?
  • Kun je bepaalde delen van je content afschermen, die je niet in zoekmachine wilt? Kun je meerdere gebruikers toevoegen die in de website kunnen werken?
  • Kun je meerdere mailadressen koppelen en zelf kiezen in welk mailprogramma je deze gaat ontvangen en opslaan?

Zo heb ik nog veel meer vragen voor je als je overweegt om te starten met een DIY service. En ook een waslijst met vragen als je de allergoedkoopste hostingpartij overweegt. (Meer hierover in een latere blog! Voor nu: blijf maar uit de buurt van 1eurohosting, webreus, strato en godaddy. Goedkoop is duurkoop en bij websites telt dit nog wel iets zwaarder.

Wanneer zou je wel kiezen voor Jimdo, Wix, Weebly of Webs?

Stel dat je alleen maar een paar online pagina´s nodig hebt om te delen, je hoeft niet gevonden te worden, maar deelt zelf de link met de personen die het mogen zien. Het mag allemaal niet te moeilijk zijn en van schalen naar iets groters is ook op de langere termijn geen sprake, Het blijft bij deze paar paginaś en je weet niet eens of je die over een jaar nog wel nodig hebt. Dan is een tijdelijke oplossing denkbaar. En zou je kunnen kiezen voor een oplossing als Jimdo. Maar zelfs dan…

Slimmer en veel goedkoper:
Toch geef ik je ook in dat geval WordPress in overweging. WordPress.com heeft namelijk ook een optie waarbij je niet zelf hoeft te hosten en bouwen, met als enorm voordeel dat je de inhoud van een website die je via wordpress.com hebt ingericht later wél kunt verhuizen naar een zelf gehoste wordpress site en in 1 klik al je inhoud kunt importeren, inclusief afbeeldingen.

WIST JE DAT DIT GRATIS IS? met je eigen domeinnaam max 2 tientjes per jaar).

Wist je dat dit hele verhuizen door ons ook zelfs gratis voor jou wordt gedaan als je toch voor eigen hosting (bij ons) gaat?
Hosting vanaf €64 ex BTW per jaar incl. Email.

WordPress versus Jimdo Wix Weebly of Webs - twijfel je nog?

Niet overtuigd? Laat me zien welk template je van deze DIY zou willen gebruiken. En hoeveel je daar per maand betaalt voor het gebruik van je domeinnaam op hun product. Welke opties je nodig hebt. Je betaalt dan bij SoPressed voor dezelfde versie hetzelfde bedrag, met dat verschil dat je er later eenvoudig een optie bij kunt krijgen en je vanaf het begin al meer functies gratis erbij hebt. (meerdere gebruikers, emailadressen naar wens, etc).

Een WordPress Website is compleet vertaalbaar, je kunt zelfs vertalers rechtstreeks in je website laten vertalen zonder dat ze ergens anders bij kunnen. De opties voor meertalig zijn bij de anderen erg beperkt. Je kunt dan alleen je eigen teksten in een andere taal aanbieden, alle standaardteksten adviseren ze je in de meest gebruikte taal te zetten. Dat staat niet echt professioneel.

We hopen je op tijd te mogen waarschuwen. Om je te behoeden voor het kostbare en tijdrovende overnieuw maken van je website. Wij weten namelijk allemaal dat die dag gaat komen, alleen nog niet wanneer.  Inmiddels hebben we een aardige groep klanten geholpen met het overzetten naar een echte site. Helemaal de moeite waard geweest maar wat hadden ze dat graag eerder gedaan. Toen ze nog voor de keuze stonden bijvoorbeeld. Dat had veel tijd, geld en inspanning bespaard,

Conclusie:

Wil je snel, eenvoudig en goedkoop een paar pagina´s online hebben die geschikt zijn voor mobiel en waarbij je geen techniek hoeft te doen? Ga dan naar WordPress.com en maak gratis in no-time je eigen blog. Bevalt dit je, dan kan je je eigen domeinnaam nemen en er aan koppelen.,Geen maandelijkse kosten.  Bevalt het je niet, of vind je het te moeilijk? Schakel dan iemand anders in. Jimdo, Wix etc zijn zeker niet makkelijker dan dit. Laat het dan voor je maken en onderhouden. Ga zelf doen waar jij wel goed in bent of blij van wordt. Bij ons krijg je zoveel meer voor een paar tientjes per maand.

SoLITE

Het onderhoudspakket voor de “brochure” website waar weinig aan verandert. Updates, schoonmaak database en onderhoud ca 4 keer per jaar. Daarnaast vooral interessant voor de DIY ondernemer met voldoende technische kennis vanwege alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoComfort

Het onderhoudspakket voor de kleinere website met inhoud waar je zelf ook aan werkt. Met technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud.Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoCherish

Het onderhoudspakket voor de meer dynamische website met inhoud waar je zelf ook aan werkt, of die wij met onze VA service voor je vullen. Met styling updates, aanpassingen in structuur, formulieren, menu en footer, technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud. Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. Ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket inclusief Webshop, Meertalig en Membersites, enorm veel voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

Membershipsite voor WordPress & Divi

Om te beginnen : er zijn eenvoudige lidmaatschapssites en complexe sites. Ongecompliceerde lidmaatschapssites hoeven niet eenvoudig te zijn. Simpeler of Complexer? Een eenvoudige lidmaatschapssite, daaronder verstaan we: Iemand betaald om lid te worden van de...

Hoe maak je een HTML handtekening voor je E-mail

Het staat mooi. Professioneel. Sluit naadloos aan bij je mooie website en huisstijl.Je E-mail sluit je af met een HTML handtekening die automatisch onder alle verzonden mail verschijnt. In veel mailprogramma´s kun je een handtekening instellen. Maar soms is je...

Membership of Online training

De meest gevraagde opties in de lente van 2020. Iets met een lockdown en thuiswerken.Wat is het verschil, welke gebruik je wanneer en waarvoor? Heb je het écht wel nodig?En kan je dit ook slim combineren? Mijn favoriete antwoord al uit het notaris tijdperk:  Dat hangt...

Feedbackfunctie in je website

Heb je hem al gezien in je website? Nu kun je rechtstreeks in je site al je vragen en Feedback kwijt. Je kunt heel eenvoudig screenshots toevoegen. Ik krijg een dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

Youtube video embedden op je WordPress Website

Deze meneer legt dat even snel en duidelijk uit. Zo dus! Kies embedden in plaats van delen en zet ?rel=0 achter de videolink in de insluitcode. Hij heeft ook een tip hoe je alleen je eigen gerelateerde video's aan het einde kunt tonen.

Whatsapp op je website toevoegen

Hoe gebruik je Click to Chat in Wordpress Met de click to chat-functie van WhatsApp kun je met iemand chatten zonder dat zijn of haar telefoonnummer in het adresboek van je telefoon is opgeslagen. Door op de link te klikken, wordt er automatisch een chat met de...

Selfies & Storytelling…

Woorden die een paar jaar geleden voor mij nog niet bestonden! Anno 2020 kan zelfs ik er niet meer omheen. Storytelling is hot voor mijn klanten dus achter de schermen doe ik daar meer mee dan mijn omgeving zal vermoeden. Maar Selfies? No way. Tot ik de Masterclass...

Divi en WPML Meertalige WordPress website

Je wilt een meertalige website en hebt Divi? Dan adviseren we je om WPML te gebruiken, een premium plugin waarmee je zonder pagina’s te kopiëren echt alleen de teksten in de pagina’s en berichten vertaalt.

Hét Managementboek van 2020

Werk aan je Charisma  3 boeken mochten wij verloten onder de lezers van de nieuwsbrief. De gelukkige winnaars hebben inmiddels bericht gehad.   https://youtu.be/-_ftzLoqiqI 3 winnaars Heb je het boek niet gewonnen maar wil je het boek wel graag lezen?  Dan kun je het...
Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach

Tools we ❥

Handige Wordpress plugins en andere online tools. 

Gravity Forms

De beste formulieren plugin. Voor een contactformulier met auto-responder, voor een betaalformulier met Mollie en iDeal, een enquete, poll of quiz, bedenk iets dat je online kunt invullen en Gravity is de plugin waarmee we het kunnen maken. Jaarlijks een uitgave voor ons, maar goed nieuws voor onze klanten want alle Add Ons zijn beschikbaar in je website bij alle SoPressed onderhoudspakketten. Gewoon even vragen!

Voor installatie, uitleg, het inrichten van Gravity op jouw website en training voor Gravity Forms tegen scherp tarief kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Online afrekenen iDeal

Natuurlijk laat je klanten online afrekenen op je Wordpress website. Er zijn vele opties,  op dit moment is Mollie voor Nederlandse klanten wel de winnaar voor ons. Op onze website kom je ook nog Sisow en Paypal tegen. Mollie kan je snel online aanmaken en rekent de laagste kosten, ook Credit Cards mogelijk en terugkerende betalingen. Geen abonnement. Wat houdt je nog tegen?

Book like a Boss

Voor iedereen! Het was even zoeken (jarenlang om precies te zijn). Maar dit is hem geworden. Afspraken maken online en online verzetten.
Werkt. Gewoon. Zoals het hoort. 

Doet zijn naam eer aan, ook onze klanten zijn dol op deze handige methode om mijn tijd te reserveren.

Divi (Elegant Themes)

Als DiviDiva en Divifan van het 1e uur heb ik uiteraard een linkje om je eigen account aan te kunnen maken bij Elegant Themes. Voor als je geen website van SoPressed hebt, of je eigen account prettiger vind voor eigen support en updates wanneer je wilt. Je krijgt er Bloom en Monarch bij!

 

WP Feedback

Deze is meer voor onszelf, maar misschien ben jij ook een Wordpress websitebouwer en ken je het probleem?
Met WP Feedback kun je zonder projectmanagement tool je klanten rechtstreeks in de site hun opmerkingen laten geven. Alsof je naast ze zit. Wat ik overigens nog steeds graag doe in onze 1-op-1 trainingen.
WP Feedback komt Inclusief eenvoudig screenshots toevoegen, takenlijst en dashboard en meldingen. En binnenkort met een eigen multi-dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

WPML

WPML Wordpress & Divi

Dé enige echte goede vertaal plugin voor Wordpress en Divi
Kost wat maar bespaart je tegelijkertijd heel veel tijd en gedoe. Werkt perfect met Divi!

Groot voordeel van WMPL is dat het geen afzonderlijke pagina's voor andere talen maakt en zo je structuur overzichtelijk blijft. Menu-synchronisatie, zodra je een vertaling toevoegt even syncen... en je menu is in alle talen up-to-date.

SEO voor meer talen waarbij je zelfs voor 1 foto eigen SEO ALT-tags kunt geven. En o.a. een optie om onze favoriet GravityForms te vertalen.

Divi Life

Divi Overlays, Divi Bars, Divi Childthemes...
Heel leuk winkelen bij Tim Strifler
Ook deze link is meer voor Wordpress bouwers dan voor onze eigen klanten.

Memberpress

Uitgebreide opties voor (betaalde) Membershipsites.
Achter de schermen worden de opties verder getest. Veelbelovend dus al in het rijtje ¨Tools we Love¨

Wordpress uitgebreide zoekfunctie

Met deze plugin kun je de zoekfunctie van Wordpress uitbreiden tot in ALLE woorden in bijlagen. Dus ook als je veel PDF bestanden in je website hebt.

WP Google Maps

Schitterende interactieve kaarten tonen op je Wordpress website? De meest uitgebreide versie staat ook het toevoegen door bezoekers toe. Zoals bijvoorbeeld op VisitEstepona waar bezoekers hun eigen hotspots op de kaart kunnen zetten voor ons geliefde Estepona (Andalusie)