Waarom je beter geen Weebly Wix Webs of Jimdo kiest

door

Been there! Done That…

Eerlijk is eerlijk: ik ben ook ooit begonnen met zoiets… Wix. De vroegere HTML sites die ik heb gemaakt tel ik even niet mee. Dat was namelijk in de vorige eeuw.
Ben je destijds net als ik in de valkuil van de DIY pakketjes getrapt, niets om je voor te schamen. Het klinkt allemaal erg simpel en goedkoop. Je hebt geen webbouwer of ingewikkelde hosting nodig. Vaak betaal je alleen een maandelijks bedrag.

Waarom je dit toch niet wilt

Op enige termijn heb je iets meer nodig. Je bent overgeleverd aan het systeem dat bedoeld is om een paar pagina´s of eenvoudige shop op te maken. Styling is beperkt. Je kunt kiezen uit de templates die beschikbaar zijn. Meer opties kun je soms wel krijgen, maar dan gaat je maandbedrag omhoog. Voor je het weet betaal je een veelvoud van wat een zelfgehoste site kost. Het inrichten van een zelfgehoste website lijkt wel eens “ingewikkeld” voor iemand die er niet in thuis is. Net als alle dingen die je zelf niet kunt. Maar dit is maar eenmalig nodig en het goede nieuws : door iemand die er wel handig in is, echt zo gepiept! Veel hostingaanbieders geven tegenwoordig WordPress al vooraf voor je geinstalleerd, zodat je meteen kunt beginnen.
Hoe meer content er op je ¨Jimdo - Wix-  Webs website¨ staat, hoe afhankelijker je langzaam aan van hun systeem wordt. En daar is het verdienmodel:

  • Mensen die iets zelf (laten) hosten te moeilijk denken te vinden betalen jarenlang een goed bedrag per maand voor simpele functies die met 1 kleine investering aan het begin al zijn terugverdiend.
  • Mensen die snel willen starten met lage kosten bouwen een aanzienlijk aantal paginaś (of erger, een hele webshop) om er vervolgens achter te komen dat niets hiervan van henzelf is. Je kunt de ¨website¨ helemaal niet meenemen naar een andere provider als je andere wensen krijgt of toch meer zelf wilt kunnen doen. De enige optie die je hebt is helemaal overnieuw beginnen. Je kunt je teksten zelf 1 voor 1 gaan knippen en plakken als je ze in een echte website nodig hebt. Bij dat knippen en plakken krijg je er een lap code bij die je per regel weer kunt verwijderen (vaak zie je deze code niet en breekt je hoofd langer dan je lief is over de oorzaak van de rare opmaak)
  • Je hebt geen zeggenschap over de kwaliteit van de hosting. Is alles wel geoptimaliseerd, wie heeft er toegang tot gegevens? Is alles optimaal ingericht om jouw site hoog in de zoekmachine te krijgen?
  • Kun je bepaalde delen van je content afschermen, die je niet in zoekmachine wilt? Kun je meerdere gebruikers toevoegen die in de website kunnen werken?
  • Kun je meerdere mailadressen koppelen en zelf kiezen in welk mailprogramma je deze gaat ontvangen en opslaan?

Zo heb ik nog veel meer vragen voor je als je overweegt om te starten met een DIY service. En ook een waslijst met vragen als je de allergoedkoopste hostingpartij overweegt. (Meer hierover in een latere blog! Voor nu: blijf maar uit de buurt van 1eurohosting, webreus, strato en godaddy. Goedkoop is duurkoop en bij websites telt dit nog wel iets zwaarder.

Wanneer zou je wel kiezen voor Jimdo, Wix, Weebly of Webs?

Stel dat je alleen maar een paar online pagina´s nodig hebt om te delen, je hoeft niet gevonden te worden, maar deelt zelf de link met de personen die het mogen zien. Het mag allemaal niet te moeilijk zijn en van schalen naar iets groters is ook op de langere termijn geen sprake, Het blijft bij deze paar paginaś en je weet niet eens of je die over een jaar nog wel nodig hebt. Dan is een tijdelijke oplossing denkbaar. En zou je kunnen kiezen voor een oplossing als Jimdo. Maar zelfs dan…

Slimmer en veel goedkoper:
Toch geef ik je ook in dat geval WordPress in overweging. WordPress.com heeft namelijk ook een optie waarbij je niet zelf hoeft te hosten en bouwen, met als enorm voordeel dat je de inhoud van een website die je via wordpress.com hebt ingericht later wél kunt verhuizen naar een zelf gehoste wordpress site en in 1 klik al je inhoud kunt importeren, inclusief afbeeldingen.

WIST JE DAT DIT GRATIS IS? met je eigen domeinnaam max 2 tientjes per jaar).

Wist je dat dit hele verhuizen door ons ook zelfs gratis voor jou wordt gedaan als je toch voor eigen hosting (bij ons) gaat?
Hosting vanaf €64 ex BTW per jaar incl. Email.

WordPress versus Jimdo Wix Weebly of Webs - twijfel je nog?

Niet overtuigd? Laat me zien welk template je van deze DIY zou willen gebruiken. En hoeveel je daar per maand betaalt voor het gebruik van je domeinnaam op hun product. Welke opties je nodig hebt. Je betaalt dan bij SoPressed voor dezelfde versie hetzelfde bedrag, met dat verschil dat je er later eenvoudig een optie bij kunt krijgen en je vanaf het begin al meer functies gratis erbij hebt. (meerdere gebruikers, emailadressen naar wens, etc).

Een WordPress Website is compleet vertaalbaar, je kunt zelfs vertalers rechtstreeks in je website laten vertalen zonder dat ze ergens anders bij kunnen. De opties voor meertalig zijn bij de anderen erg beperkt. Je kunt dan alleen je eigen teksten in een andere taal aanbieden, alle standaardteksten adviseren ze je in de meest gebruikte taal te zetten. Dat staat niet echt professioneel.

We hopen je op tijd te mogen waarschuwen. Om je te behoeden voor het kostbare en tijdrovende overnieuw maken van je website. Wij weten namelijk allemaal dat die dag gaat komen, alleen nog niet wanneer.  Inmiddels hebben we een aardige groep klanten geholpen met het overzetten naar een echte site. Helemaal de moeite waard geweest maar wat hadden ze dat graag eerder gedaan. Toen ze nog voor de keuze stonden bijvoorbeeld. Dat had veel tijd, geld en inspanning bespaard,

Conclusie:

Wil je snel, eenvoudig en goedkoop een paar pagina´s online hebben die geschikt zijn voor mobiel en waarbij je geen techniek hoeft te doen? Ga dan naar WordPress.com en maak gratis in no-time je eigen blog. Bevalt dit je, dan kan je je eigen domeinnaam nemen en er aan koppelen.,Geen maandelijkse kosten.  Bevalt het je niet, of vind je het te moeilijk? Schakel dan iemand anders in. Jimdo, Wix etc zijn zeker niet makkelijker dan dit. Laat het dan voor je maken en onderhouden. Ga zelf doen waar jij wel goed in bent of blij van wordt. Bij ons krijg je zoveel meer voor een paar tientjes per maand.

SoLITE

Het onderhoudspakket voor de "brochure" website waar weinig aan verandert. Updates, schoonmaak database en onderhoud ca 4 keer per jaar. Daarnaast vooral interessant voor de DIY ondernemer met voldoende technische kennis vanwege alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoComfort

Het onderhoudspakket voor de kleinere website met inhoud waar je zelf ook aan werkt. Met technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud.Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoCherish

Het onderhoudspakket voor de meer dynamische website met inhoud waar je zelf ook aan werkt, of die wij met onze VA service voor je vullen. Met styling updates, aanpassingen in structuur, formulieren, menu en footer, technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud. Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. Ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket inclusief Webshop, Meertalig en Membersites, enorm veel voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

Hét Managementboek van 2020

Werk aan je Charisma  3 boeken mochten wij verloten onder de lezers van de nieuwsbrief. De gelukkige winnaars hebben inmiddels bericht gehad.   3 winnaars Heb je het boek niet gewonnen maar wil je het boek wel graag lezen?  Dan kun je het inzien en bestellen...

Content versus Onderhoud

Omdat het nog al eens voorkomt dat extra uitleg nodig is.Het verschil tussen onderhoud en contentbeheer:Onderhoud van je websiteEen website heeft geen bestaansrecht zonder onderhoud.De broodnodige updates. Het maken en terugplaatsen van back-ups en het onderhouden van...

Meerdere foto’s tegelijk verkleinen in Windows 7, 8 en 10

Wil je snel meerdere foto's (afbeeldingen) tegelijk verkleinen in Windows 7, 8 en 10 – zonder extra software? Verklein de bestandsgrootte en de afmeting van je foto's tegelijk met deze handleiding: Zet de foto's bij elkaar in 1 map:Klik met de rechtermuisknop op je...

Van jongs af aan mijn passie: de schaar, de stof, de naald en de draad

Wie mij al langer kent kan zich nog wel herinneren dat er altijd draadjes onder je sokken zaten als je op bezoek was geweest.

Font Awesome icons in Divi gebruiken

Toevoegen icoontjes van Font Awesome aan je Wordpress & Divi website Ga naar de Divi Module (meestal is dat Tekst maar dit kan ook in b.v. ook in een Divi prijstabel zoals bij ons voorbeeld)  Ga naar instellingen (2e icoontje, het tandwieltje) Klik op de tab...

Dáág lieve oude trouwe Divi Builder!

Durf jij het ook, overstappen naar de nieuwe Divi builder met deze hulp? We hebben hem niet meer nodig. Als je nog maar  kort met Divi werkt wist je dat al. Heb je de oude Klassieke builder wellicht nooit gebruikt. Maar wij konden "vroeger" lezen en schrijven met...

PDF toevoegen aan je WordPress website

PDF bestand op je WordPress website plaatsen of Embedden (insluiten) Hoe plaats je een PDF bestand in je WordPress website? Een PDF kun je zonder plugin via Mediabibliotheek toevoegen. Ga naar je dashboard en kies bij Media : Media toevoegen. Upload je PDF bestand....

Google Search Console : Problem detected

Stel: Je hebt een website en deze heb je aangemeld bij Google Search Console, of wij hebben dat voor jou gedaan. Dat is handig, want dan weet Google van het bestaan van jouw website af en crawlt deze van tijd tot tijd. Zodat relevante zoekopdrachten een linkje naar...

Divi builder time out – browsercache legen!

Browsercache is een lastig ding, omdat het alleen om jouw computer gaat en hoe het gedrag van je browser daar is ingesteld. In Divi worden veel bestanden uit stylesheets vaak onbedoeld in je browser opgeslagen. Heb je een probleem met bewerken in Divi. Probeer dan...

Mail van Bart – Basaal Online Beveiliging

Klanten van ons ontvangen Emails (ongevraagd) dus tegen alle AVG en EU regels in, van Bart van Basaal. Bart heeft blijkbaar niet veel klanten ondanks dat hij specialist is en gelooft nog in bangmakerij als de ultieme acquisitietool. Hij is volgens zijn website...
Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach

Tools we ❥

Handige Wordpress plugins en andere online tools. 

Gravity Forms

De beste formulieren plugin. Voor een contactformulier met auto-responder, voor een betaalformulier met Mollie en iDeal, een enquete, poll of quiz, bedenk iets dat je online kunt invullen en Gravity is de plugin waarmee we het kunnen maken. Jaarlijks een uitgave voor ons, maar goed nieuws voor onze klanten want alle Add Ons zijn beschikbaar in je website bij alle SoPressed onderhoudspakketten. Gewoon even vragen!

Voor installatie, uitleg, het inrichten van Gravity op jouw website en training voor Gravity Forms tegen scherp tarief kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Online afrekenen iDeal

Natuurlijk laat je klanten online afrekenen op je Wordpress website. Er zijn vele opties,  op dit moment is Mollie voor Nederlandse klanten wel de winnaar voor ons. Op onze website kom je ook nog Sisow en Paypal tegen. Mollie kan je snel online aanmaken en rekent de laagste kosten, ook Credit Cards mogelijk en terugkerende betalingen. Geen abonnement. Wat houdt je nog tegen?

Book like a Boss

Voor iedereen! Het was even zoeken (jarenlang om precies te zijn). Maar dit is hem geworden. Afspraken maken online en online verzetten.
Werkt. Gewoon. Zoals het hoort. 

Doet zijn naam eer aan, ook onze klanten zijn dol op deze handige methode om mijn tijd te reserveren.

Divi (Elegant Themes)

Als DiviDiva en Divifan van het 1e uur heb ik uiteraard een linkje om je eigen account aan te kunnen maken bij Elegant Themes. Voor als je geen website van SoPressed hebt, of je eigen account prettiger vind voor eigen support en updates wanneer je wilt. Je krijgt er Bloom en Monarch bij!

 

WP Feedback

Deze is meer voor onszelf, maar misschien ben jij ook een Wordpress websitebouwer en ken je het probleem?
Met WP Feedback kun je zonder projectmanagement tool je klanten rechtstreeks in de site hun opmerkingen laten geven. Alsof je naast ze zit. Wat ik overigens nog steeds graag doe in onze 1-op-1 trainingen.
WP Feedback komt Inclusief eenvoudig screenshots toevoegen, takenlijst en dashboard en meldingen. En binnenkort met een eigen multi-dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

WPML

WPML Wordpress & Divi

Dé enige echte goede vertaal plugin voor Wordpress en Divi
Kost wat maar bespaart je tegelijkertijd heel veel tijd en gedoe. Werkt perfect met Divi!

Groot voordeel van WMPL is dat het geen afzonderlijke pagina's voor andere talen maakt en zo je structuur overzichtelijk blijft. Menu-synchronisatie, zodra je een vertaling toevoegt even syncen... en je menu is in alle talen up-to-date.

SEO voor meer talen waarbij je zelfs voor 1 foto eigen SEO ALT-tags kunt geven. En o.a. een optie om onze favoriet GravityForms te vertalen.

Divi Life

Divi Overlays, Divi Bars, Divi Childthemes...
Heel leuk winkelen bij Tim Strifler
Ook deze link is meer voor Wordpress bouwers dan voor onze eigen klanten.

Memberpress

Uitgebreide opties voor (betaalde) Membershipsites.
Achter de schermen worden de opties verder getest. Veelbelovend dus al in het rijtje ¨Tools we Love¨

Wordpress uitgebreide zoekfunctie

Met deze plugin kun je de zoekfunctie van Wordpress uitbreiden tot in ALLE woorden in bijlagen. Dus ook als je veel PDF bestanden in je website hebt.

WP Google Maps

Schitterende interactieve kaarten tonen op je Wordpress website? De meest uitgebreide versie staat ook het toevoegen door bezoekers toe. Zoals bijvoorbeeld op VisitEstepona waar bezoekers hun eigen hotspots op de kaart kunnen zetten voor ons geliefde Estepona (Andalusie)