MayDay? MagicDay!

door | Blog, Handleidingen, SEO

Vandaag lijkt een gewone, zelfs zonnige dag. Ik word daar heel blij van!

Voor ondernemers met een website kan het zelfs een heel zonnige dag worden. Vooral als je de website goed hebt (laten) onderhouden. Vanaf vandaag ben je namelijk veel beter zichtbaar in Google voor de grote meerderheid van potentiële klanten op een mobieltje of tablet.

Het enige dat je hoeft te doen is zorgen dat je de Google-test doorstaat:
Als een website bijvoorbeeld te kleine letters gebruikt of maar weinig ruimte laat tussen links, wat het lastig maakt om met je vinger op de juiste link te drukken, dan is de kans kleiner dat die site bij Google boven aan de zoekresultaten verschijnt.
Een ander criterium is de breedte van de site: als de site zó breed is dat de gebruiker horizontaal moet scrollen, levert ook dat een slechtere vindbaarheid in Google’s zoekmachine op.

Durf je het aan? Hoe mobielvriendelijk is jouw website?
Pak je mobiel of tablet en zoek via Google je bedrijfsnaam. Of open de link vanaf je mobiel…
MagicDay! Er staat “Awesome” of Geweldig. En jij gaat rustig verder met belangrijker zaken.

MayDay? Hmmm. Maak snel een afspraak. In mei heb ik nog ruimte om je site te restylen zodat ook jij met een “Awesome” van Google op zak verder kunt gaan met je eigen bezigheden.

Nog iets over Google:

Ken je Google Webmastertools? Hiermee kun je controleren of je pagina’s correct in de zoekmachine zijn opgenomen. Niets engs of technisch, het enige dat je hoeft te doen is in de zoekbalk van google je domeinnaam intikken, voorafgaand door site:

site:jouwdomein.nl

Dan verschijnen alle “snippets” voor jouw site. Vind je de uitkomst aan de karige kant, of staan er pagina’s tussen die je niet in de zoekmachine wilt? Neem dan even contact op.

Dat was het voor vandaag!
Zoek de balans tussen zon en werk. Maak je zichtbaar.

 

 

 

 

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Automatisch antwoord instellen voor je E-mail (Out of Office)

Hoe werkt de  “Out of Office” : een automatisch antwoord instellen voor je E-mail?

Mailinglist en de AVG

Gebruik je een mailinglist?  Zorg dan dat je een heel duidelijke optin gebruikt die aan alle voorwaarden voldoet. Wij gebruiken MailChimp.

Re-Optin | Wel of niet opnieuw laten inschrijven voor je mailinglist?

Ik stuur geen Re-optins. Onze mailinglist wordt alleen gebruikt voor informatie aan klanten en/of aan lezers en verstrekt informatie waar men zelf om heeft gevraagd, of die nodig is bij de diensten die we verlenen. De lijst wordt niet gebruikt voor reclame.

Privacyverklaring en de AVG

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt en hierop persoonsgegevens verzamelt. Een simpel contactformulier bijvoorbeeld.

Cookies op je website?

SoPressed gebruikt Cookies. In theorie om ooit hiermee te gaan optimaliseren. In de praktijk: nog nooit tijd voor gehad. En jij?

E-mail instellenMicrosoft Outlook 2016

Hoe stel ik mijn e-mail in in Microsoft Outlook 2016 Uit de veel gestelde vragen: Een e-mail instellen in Outlook is gelukkig niet zo moeilijk. Hou als je dit gaat doen het volgende bij de hand: Je domeinnaam Je e-mailadres Je e-mail wachtwoord Mailserver: als je...

SEO – pas op voor een tegenovergesteld effect bij vreemde bureaus

Pas op dat je niet op de verkeerde websites wordt gelinkt
Telefoontje gehad of een E-mail?
Iemand die jou snel hoog in Google krijgt?
Met een toverstafje en tegen betaling?

Wil je liever bij (en mét) ons aan je website werken?

Ben je er klaar mee om op zolder of in de woonkamer met alle afleiding om je heen je website bij te werken?
Stel je het bloggen steeds weer uit?

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach