MayDay? MagicDay!

door

Vandaag lijkt een gewone, zelfs zonnige dag. Ik word daar heel blij van!

Voor ondernemers met een website kan het zelfs een heel zonnige dag worden. Vooral als je de website goed hebt (laten) onderhouden. Vanaf vandaag ben je namelijk veel beter zichtbaar in Google voor de grote meerderheid van potentiële klanten op een mobieltje of tablet.

Het enige dat je hoeft te doen is zorgen dat je de Google-test doorstaat:
Als een website bijvoorbeeld te kleine letters gebruikt of maar weinig ruimte laat tussen links, wat het lastig maakt om met je vinger op de juiste link te drukken, dan is de kans kleiner dat die site bij Google boven aan de zoekresultaten verschijnt.
Een ander criterium is de breedte van de site: als de site zó breed is dat de gebruiker horizontaal moet scrollen, levert ook dat een slechtere vindbaarheid in Google’s zoekmachine op.

Durf je het aan? Hoe mobielvriendelijk is jouw website?
Pak je mobiel of tablet en zoek via Google je bedrijfsnaam. Of open de link vanaf je mobiel…
MagicDay! Er staat “Awesome” of Geweldig. En jij gaat rustig verder met belangrijker zaken.

MayDay? Hmmm. Maak snel een afspraak. In mei heb ik nog ruimte om je site te restylen zodat ook jij met een “Awesome” van Google op zak verder kunt gaan met je eigen bezigheden.

Nog iets over Google:

Ken je Google Webmastertools? Hiermee kun je controleren of je pagina’s correct in de zoekmachine zijn opgenomen. Niets engs of technisch, het enige dat je hoeft te doen is in de zoekbalk van google je domeinnaam intikken, voorafgaand door site:

site:jouwdomein.nl

Dan verschijnen alle “snippets” voor jouw site. Vind je de uitkomst aan de karige kant, of staan er pagina’s tussen die je niet in de zoekmachine wilt? Neem dan even contact op.

Dat was het voor vandaag!
Zoek de balans tussen zon en werk. Maak je zichtbaar.

 

 

 

 

TTL Time to live

Verklaring technische termen voor de liefhebber Elk DNS-record heeft een TTL. TTL staat voor Time To Live. Heel simpel gezegd betekent dit hoe lang een DNS-record onthouden moet worden. Je kunt de TTL aanpassen met deze handleiding. DNS is het systeem dat domeinnamen...

Server upgrade mei 2019

Zoals aangekondigd in de mailing aan alle klanten van SoPressed wordt je cPanel hosting account op 21 mei 2019 overgezet naar een andere, nieuwere server. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste mogelijkheden en je website nog wat sneller zal worden. NVMe,...

Checklist live zetten

Voor al onze Members: of je nu zelf je site maakt of dat wij het (deels) voor je doen: er zijn heel wat puntjes die je beter even naloopt. Onze checklist is continue in beweging en een heel fijn hulpmiddel om meteen goed van start te gaan met je nieuwe /vernieuwde Website!

You are unauthorized to view this page.

Waarom je beter geen Weebly Wix Webs of Jimdo kiest

Been there! Done That... Eerlijk is eerlijk: ik ben ook ooit begonnen met zoiets... Wix. De vroegere HTML sites die ik heb gemaakt tel ik even niet mee. Dat was namelijk in de vorige eeuw. Ben je destijds net als ik in de valkuil van de DIY pakketjes getrapt, niets om...

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

Uitleg voor het instellen van Google producten na de overstap SSL. SoCherish pakket? Dan regelen wij dit voor je.

SEO – overgangswoorden

Google herkent overgangswoorden. Doe er je voordeel mee. Schrijf zoals je zelf graag een goed artikel zou lezen. En verwerk er ook overgangswoorden in: A aan de andere kant aan de ene kant aangenomen dat aangezien al met al alleen als als (gevolg (van)) als laatste...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach