MayDay? MagicDay!

door | Blog, Handleidingen, SEO

Vandaag lijkt een gewone, zelfs zonnige dag. Ik word daar heel blij van!

Voor ondernemers met een website kan het zelfs een heel zonnige dag worden. Vooral als je de website goed hebt (laten) onderhouden. Vanaf vandaag ben je namelijk veel beter zichtbaar in Google voor de grote meerderheid van potentiële klanten op een mobieltje of tablet.

Het enige dat je hoeft te doen is zorgen dat je de Google-test doorstaat:
Als een website bijvoorbeeld te kleine letters gebruikt of maar weinig ruimte laat tussen links, wat het lastig maakt om met je vinger op de juiste link te drukken, dan is de kans kleiner dat die site bij Google boven aan de zoekresultaten verschijnt.
Een ander criterium is de breedte van de site: als de site zó breed is dat de gebruiker horizontaal moet scrollen, levert ook dat een slechtere vindbaarheid in Google's zoekmachine op.

Durf je het aan? Hoe mobielvriendelijk is jouw website?
Pak je mobiel of tablet en zoek via Google je bedrijfsnaam. Of open de link vanaf je mobiel...
MagicDay! Er staat "Awesome" of Geweldig. En jij gaat rustig verder met belangrijker zaken.

MayDay? Hmmm. Maak snel een afspraak. In mei heb ik nog ruimte om je site te restylen zodat ook jij met een "Awesome" van Google op zak verder kunt gaan met je eigen bezigheden.

Nog iets over Google:

Ken je Google Webmastertools? Hiermee kun je controleren of je pagina's correct in de zoekmachine zijn opgenomen. Niets engs of technisch, het enige dat je hoeft te doen is in de zoekbalk van google je domeinnaam intikken, voorafgaand door site:

site:jouwdomein.nl

Dan verschijnen alle "snippets" voor jouw site. Vind je de uitkomst aan de karige kant, of staan er pagina's tussen die je niet in de zoekmachine wilt? Neem dan even contact op.

Dat was het voor vandaag!
Zoek de balans tussen zon en werk. Maak je zichtbaar.

 

 

 

 

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

When you move your site to ssl, you have to adjust your settings in Google Analytics and Google Webmaster Tools/Search Console accordingly. It’s not much work, but it’s important you fix it. In short, you need to set your primary domain in both Webmaster Tools as in...

SEO – overgangswoorden

Google herkent overgangswoorden. Doe er je voordeel mee. Schrijf zoals je zelf graag een goed artikel zou lezen. En verwerk er ook overgangswoorden in: aan de andere kant aan de ene kant aangenomen dat aangezien al met al alleen als als (gevolg (van)) als laatste...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Automatisch antwoord instellen voor je E-mail (Out of Office)

Hoe werkt de  “Out of Office” : een automatisch antwoord instellen voor je E-mail?

Mailinglist en de AVG

Gebruik je een mailinglist?  Zorg dan dat je een heel duidelijke optin gebruikt die aan alle voorwaarden voldoet. Wij gebruiken MailChimp.

Re-Optin | Wel of niet opnieuw laten inschrijven voor je mailinglist?

Ik stuur geen Re-optins. Onze mailinglist wordt alleen gebruikt voor informatie aan klanten en/of aan lezers en verstrekt informatie waar men zelf om heeft gevraagd, of die nodig is bij de diensten die we verlenen. De lijst wordt niet gebruikt voor reclame.

Privacyverklaring en de AVG

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt en hierop persoonsgegevens verzamelt. Een simpel contactformulier bijvoorbeeld.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach