Oeps!

door | Blog

Ik moet jullie iets bekennen! Als trouw Google en Gmail-fan van het eerste uur bleek ik onlangs ineens iets té verknocht aan Google. Zelf had ik meer een flitsscheiding in gedachten, Grote Reus Google dacht daar anders over.

Wat was er aan de hand? Nooit problemen met Gmail, nooit gehad ook. Regelmatig tip ik anderen hoe handig het is. En toen lonkte daar Google Suites. In no time alles gekoppeld en het leek fantastisch te werken. Het zal aan mij liggen, hoe handig ik Gmail vind, zo omslachtig bleek Suite bij ons in de praktijk. Na een half jaar besloot ik om als goede vrienden uit elkaar te gaan. In 1 weekend alles omzetten en snel Back in Control met mijn eigen DNS!

De details bespaar ik je graag, liever zou ik willen dat niemand dit wist… maar Anne en ik hebben in juni toch wel een paar mailtjes gemist.
Dus heb je ons rond de 2e week juni iets gemaild en nog (steeds) geen antwoord gehad, stop met wachten en stuur je mail dan gerust nog een keer!

Note to self: Wanneer iets prima werkt, en er geen update nodig is, hoef je daar niets aan te veranderen…

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Automatisch antwoord instellen voor je E-mail (Out of Office)

Hoe werkt de  “Out of Office” : een automatisch antwoord instellen voor je E-mail?

Mailinglist en de AVG

Gebruik je een mailinglist?  Zorg dan dat je een heel duidelijke optin gebruikt die aan alle voorwaarden voldoet. Wij gebruiken MailChimp.

Re-Optin | Wel of niet opnieuw laten inschrijven voor je mailinglist?

Ik stuur geen Re-optins. Onze mailinglist wordt alleen gebruikt voor informatie aan klanten en/of aan lezers en verstrekt informatie waar men zelf om heeft gevraagd, of die nodig is bij de diensten die we verlenen. De lijst wordt niet gebruikt voor reclame.

Privacyverklaring en de AVG

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt en hierop persoonsgegevens verzamelt. Een simpel contactformulier bijvoorbeeld.

Cookies op je website?

SoPressed gebruikt Cookies. In theorie om ooit hiermee te gaan optimaliseren. In de praktijk: nog nooit tijd voor gehad. En jij?

E-mail instellenMicrosoft Outlook 2016

Hoe stel ik mijn e-mail in in Microsoft Outlook 2016 Uit de veel gestelde vragen: Een e-mail instellen in Outlook is gelukkig niet zo moeilijk. Hou als je dit gaat doen het volgende bij de hand: Je domeinnaam Je e-mailadres Je e-mail wachtwoord Mailserver: als je...

SEO – pas op voor een tegenovergesteld effect bij vreemde bureaus

Pas op dat je niet op de verkeerde websites wordt gelinkt
Telefoontje gehad of een E-mail?
Iemand die jou snel hoog in Google krijgt?
Met een toverstafje en tegen betaling?

Wil je liever bij (en mét) ons aan je website werken?

Ben je er klaar mee om op zolder of in de woonkamer met alle afleiding om je heen je website bij te werken?
Stel je het bloggen steeds weer uit?

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach