Re-Optin | Wel of niet opnieuw laten inschrijven voor je mailinglist?

door | Handleidingen

Uit de FAQ : What about Re-Optin?

Inmiddels hebben jullie misschien wel ontelbare mailtjes ontvangen, ook een fiks aantal met een verzoek aan jou, of je “op de mailinglist” geabonneerd wilt blijven. Lijsten waarvan je niet wist dat je erop stond? Maar ook van bedrijven waar je al jaren klant bent. Omdat je opnieuw toestemming moet geven.
Re-Optin is de term. Of dat nodig is?

“Dat hangt ervan af.” 
(Echt waar, dit was in het notariaat altijd mijn favoriete antwoord)

Omdat deze kwestie een vervolg is op Stap 2 én omdat ik zelf ook een mailinglist gebruik –  ga ik er toch even kort op in.
Ik stuur geen Re-optins. Onze mailinglist wordt alleen gebruikt voor informatie aan klanten en/of aan lezers en verstrekt informatie waar men zelf om heeft gevraagd, of die nodig is bij de diensten die we verlenen. De lijst wordt niet gebruikt voor reclame. Mocht je dat wel zo zien, no hard feelings, meld je af!

Heb je een mailinglist die wel voor reclame wordt gebruikt? Dan is Re-optin ook niet altijd nodig. Want als je de adressen op die lijst zelf voor precies dit doel hebt verkregen en kunt aantonen dat er “Consent” is voor de aanmeldingen, is er niets aan de hand. Twijfel je? Raadpleeg dan een jurist, of wacht gewoon even de eerste periode na 25 mei af. Stuur je geweldige aanbieding voor 25 mei eruit.

Keep Calm, het gaat over consensus. De wet is vooral bedoeld om grote boeven beter in het gareel te kunnen houden. Voor ons is het toch ook een goed moment om eens bij allerlei privacykwesties stil te staan, eens goed op te ruimen en keuzes te maken. Rust in de zaak.

Alleen al voor een professionele uitstraling naar je klanten en websitebezoekers is het toch de moeite waard!

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Automatisch antwoord instellen voor je E-mail (Out of Office)

Hoe werkt de  “Out of Office” : een automatisch antwoord instellen voor je E-mail?

Mailinglist en de AVG

Gebruik je een mailinglist?  Zorg dan dat je een heel duidelijke optin gebruikt die aan alle voorwaarden voldoet. Wij gebruiken MailChimp.

Re-Optin | Wel of niet opnieuw laten inschrijven voor je mailinglist?

Ik stuur geen Re-optins. Onze mailinglist wordt alleen gebruikt voor informatie aan klanten en/of aan lezers en verstrekt informatie waar men zelf om heeft gevraagd, of die nodig is bij de diensten die we verlenen. De lijst wordt niet gebruikt voor reclame.

Privacyverklaring en de AVG

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt en hierop persoonsgegevens verzamelt. Een simpel contactformulier bijvoorbeeld.

Cookies op je website?

SoPressed gebruikt Cookies. In theorie om ooit hiermee te gaan optimaliseren. In de praktijk: nog nooit tijd voor gehad. En jij?

E-mail instellenMicrosoft Outlook 2016

Hoe stel ik mijn e-mail in in Microsoft Outlook 2016 Uit de veel gestelde vragen: Een e-mail instellen in Outlook is gelukkig niet zo moeilijk. Hou als je dit gaat doen het volgende bij de hand: Je domeinnaam Je e-mailadres Je e-mail wachtwoord Mailserver: als je...

SEO – pas op voor een tegenovergesteld effect bij vreemde bureaus

Pas op dat je niet op de verkeerde websites wordt gelinkt
Telefoontje gehad of een E-mail?
Iemand die jou snel hoog in Google krijgt?
Met een toverstafje en tegen betaling?

Wil je liever bij (en mét) ons aan je website werken?

Ben je er klaar mee om op zolder of in de woonkamer met alle afleiding om je heen je website bij te werken?
Stel je het bloggen steeds weer uit?

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach