Recensies vragen?

door | Handleidingen, Nieuwe diensten, Tips, WordPress

Tevreden? Vertel verder! Vraag zelf ook om referenties

Zet jezelf en je bedrijf op de kaart - dit helpt jouw website ook om beter gevonden te worden.

Google "SoPressed" of  je eigen bedrijf maar eens. Heb je je wel eens afgevraagd waarom de één wel en de ander niet uitgebreid door Google of Safari wordt getoond?
Dit kun je zelf beheren. Of je laat mij dat doen ;-)

Hoe doe je dat?

Voor Safari (Apple) zodat je vertoond wordt op Ipads, Iphones en Macs (gratis) wanneer mensen zoeken. Belangrijk is het hebben van een Apple ID. Heb je geen Apple ID, vraag het dan iemand die je vertrouwt. (Hint)

Ga naar https://mapsconnect.apple.com/ en volg de instructies.Apple belt je dan met een code op het bedrijfsnummer (dat kan ook je 06 zijn).
Na beoordeling wordt je bedrijf opgenomen in de kaarten. Met routebeschrijving en al.

Voor Google: Zorg dat je opvalt in de zoekresultaten, lokaal en op mobieltjes. Gratis! Ga naar https://business.google.com/ en voeg je bedrijf toe (als het er nog niet staat) Google zal een postkaart naar je bedrijfsadres sturen ter verificatie. Na het invoeren van de code wordt je met een veel uitgebreidere kaart rechts getoond, inclusief openingstijden, foto, en Bel-nu knop.

Wil je dit zelf ook maar geen zin om dat allemaal te gaan regelen?
Prima, machtig mij dan en ik maak beide profielen aan en houd ze bij.
Eenmalig €35,--

Ben ik brutaal genoeg? YES! Ik vraag gewoon of je mij ook een recensie wilt geven. Alleen als je tevreden bent natuurlijk!
Dat kan op verschillende plekken: Via Facebook - Google - of als je op Linkedin zit, met een echte aanbeveling!

Mijn dank is groot, laat je even weten of het is gelukt met je eigen vermeldingen op de kaart?

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

When you move your site to ssl, you have to adjust your settings in Google Analytics and Google Webmaster Tools/Search Console accordingly. It’s not much work, but it’s important you fix it. In short, you need to set your primary domain in both Webmaster Tools as in...

SEO – overgangswoorden

Google herkent overgangswoorden. Doe er je voordeel mee. Schrijf zoals je zelf graag een goed artikel zou lezen. En verwerk er ook overgangswoorden in: aan de andere kant aan de ene kant aangenomen dat aangezien al met al alleen als als (gevolg (van)) als laatste...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Automatisch antwoord instellen voor je E-mail (Out of Office)

Hoe werkt de  “Out of Office” : een automatisch antwoord instellen voor je E-mail?

Mailinglist en de AVG

Gebruik je een mailinglist?  Zorg dan dat je een heel duidelijke optin gebruikt die aan alle voorwaarden voldoet. Wij gebruiken MailChimp.

Re-Optin | Wel of niet opnieuw laten inschrijven voor je mailinglist?

Ik stuur geen Re-optins. Onze mailinglist wordt alleen gebruikt voor informatie aan klanten en/of aan lezers en verstrekt informatie waar men zelf om heeft gevraagd, of die nodig is bij de diensten die we verlenen. De lijst wordt niet gebruikt voor reclame.

Privacyverklaring en de AVG

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt en hierop persoonsgegevens verzamelt. Een simpel contactformulier bijvoorbeeld.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach