SSL – Veilige websites

door | SEO, WordPress

SSL – héél snel!

Een slotje bovenin de browser, je kent het wel. Van de webshops en vooral van je internetbankieren. Lange tijd werd er weinig aandacht aan geschonken, maar sinds kort kun je echt niet meer om het slotje heen…
Google Chrome laat niet langer alleen een piepklein slotje zien maar ook in opvallend groen de tekst: “veilig”.

Dat wil jij toch ook?

Naast het feit dat je je bezoekers graag veilig hun gegevens laat invullen -Ja, een simpel contactformulier valt daar ook onder-  beloont Google veilige sites ook met een betere ranking. Dus waar wachten we nog op? Allemaal snel aan de SSL

SSL certificaten (zie onder) bieden een vergoeding wanneer er toch via een hack in SSL certificaten fraude wordt gepleegd. De garantie die genoemd wordt bij de verschillende certificaten is het bedrag dat maximaal aan een eindgebruiker wordt uitgekeerd wanneer het SSL certificaat wordt uitgegeven aan een onbevoegde partij, waarbij de eindgebruiker geld is kwijt geraakt.

Kortom. Investeer die €1, 3 of zelfs €10 per maand. Dit komt je zichtbaarheid & imago ten goede!

Biedt jouw host geen SSL? Of is het duurder? Dan kun je ook overwegen om over te stappen op Managed WP hosting bij SoPressed.
Bij overstappen & afsluiten van een onderhoudspakket wordt je site gratis voor je verhuisd. Bij de verhuizing regelen we dan meteen je SSL.

Conclusie:

De manier waarop Google SSL erdoor drukt kunnen we écht niet langer negeren. Google laat zien dat ze niet bang zijn om via Google Chrome websites af te straffen die niet overgaan op SSL.
Regel je SSL certificaat. Of schrijf op waarom je dit niet gaat doen. Dan heb je er in elk geval over nagedacht. Je kunt nu je resultatenpagina in de zoekmachine een boost geven & tegelijkertijd de connecties van je bezoekers beveiligen.

Heb jij je site al overgezet op HTTPS? Heb je gemerkt dat je hoger in de zoeklijst staat? Wat houdt je nog tegen?
Laat je horen hieronder! Discussie geopend 😉

SSL voor https

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Automatisch antwoord instellen voor je E-mail (Out of Office)

Hoe werkt de  “Out of Office” : een automatisch antwoord instellen voor je E-mail?

Mailinglist en de AVG

Gebruik je een mailinglist?  Zorg dan dat je een heel duidelijke optin gebruikt die aan alle voorwaarden voldoet. Wij gebruiken MailChimp.

Re-Optin | Wel of niet opnieuw laten inschrijven voor je mailinglist?

Ik stuur geen Re-optins. Onze mailinglist wordt alleen gebruikt voor informatie aan klanten en/of aan lezers en verstrekt informatie waar men zelf om heeft gevraagd, of die nodig is bij de diensten die we verlenen. De lijst wordt niet gebruikt voor reclame.

Privacyverklaring en de AVG

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt en hierop persoonsgegevens verzamelt. Een simpel contactformulier bijvoorbeeld.

Cookies op je website?

SoPressed gebruikt Cookies. In theorie om ooit hiermee te gaan optimaliseren. In de praktijk: nog nooit tijd voor gehad. En jij?

E-mail instellenMicrosoft Outlook 2016

Hoe stel ik mijn e-mail in in Microsoft Outlook 2016 Uit de veel gestelde vragen: Een e-mail instellen in Outlook is gelukkig niet zo moeilijk. Hou als je dit gaat doen het volgende bij de hand: Je domeinnaam Je e-mailadres Je e-mail wachtwoord Mailserver: als je...

SEO – pas op voor een tegenovergesteld effect bij vreemde bureaus

Pas op dat je niet op de verkeerde websites wordt gelinkt
Telefoontje gehad of een E-mail?
Iemand die jou snel hoog in Google krijgt?
Met een toverstafje en tegen betaling?

Wil je liever bij (en mét) ons aan je website werken?

Ben je er klaar mee om op zolder of in de woonkamer met alle afleiding om je heen je website bij te werken?
Stel je het bloggen steeds weer uit?

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach