Divi builder time out – browsercache legen!

door Divi, Handleidingen, WordPress

Browsercache is een lastig ding, omdat het alleen om jouw computer gaat en hoe het gedrag van je browser daar is ingesteld.
In Divi worden veel bestanden uit stylesheets vaak onbedoeld in je browser opgeslagen. Heb je een probleem met bewerken in Divi. Probeer dan deze 3 stappen en dan kan je er weer bij.
Er kunnen uiteraard andere conflicten bestaan, maar als het op een heel andere pc of bij een andere gebruiker wel lukt is dat een goede aanwijzing dat de browsercache de oorzaak is.

Hoe leeg je de browsercache voor je Divi website?

Er zijn 3 methodes die elk een beetje anders werken. Het kan geen kwaad ze gewoon alle 3 uit te voeren en dan de browser opnieuw te starten. Eventueel in een incognito venster.
Afhankelijk van jouw PC is de Inspector Tool licht of donker, vandaar verschillende screenshots. Is allebei goed.

Methode 1

 1. Make certain you are using a developer tools extension in your browser (this tutorial uses chrome dev tools)
  F12 = open Chrome inspector in je website
 2. Do an inspect on either the back end or front end of the website that is having problem. Doesn’t matter.
 3. Click the “application” Tab
  Application is meestal rechtsboven, verder staat er security / elements etc bij
 4. Find “Local Storage” on the left
  Dit is een uitklapmenu zie screenshot
 5. Click drop down and right click choosing to “clear” the local storage memory
  Clear verschijnt met rechtsklikken op de naam van je website. Zo leeg je alleen deze en hoef je niet al je wachtwoorden opnieuw in te vullen straks

Methode 2

 1. Make certain you are using a developer tools extension in your browser (this tutorial uses chrome dev tools)
 2. Do an inspect on either the back end or front end of the website that is having problem. Doesn’t matter.
 3. Locate the console tab
 4. Use command: localStorage.clear();

Samengevat: druk op F12 dan opent de inspector tool. Klik op console. Je cursor staat nu onder een stukje tekst te knipperen (dat ziet er iets anders uit bij jou uiteraard)
Hieronder zie je een klein blauw driehoekje, daar staat je cursor en daar type je letterlijk (plak deze tekst)

localStorage.clear();

en dan enter. Voila.

Method 3

 1. Make certain you are using a developer tools extension in your browser (this tutorial uses chrome dev tools)
 2. Do an inspect on either the back end or front end of the website that is having problem. Doesn’t matter.
 3. Choose application tab
 4. Find “Clear Storage” text with little trash icon
 5. scroll down and make certain “local and session storage” is checked
 6. Click button to “clear all site data”

 

Bonustip: Gebruik Google DNS in plaats van die van je provider

Wanneer je een website wilt bezoeken, dien je de naam van de site in te geven in de adresbalk van je browser. Je computer zal www.sopressed.nl echter niet begrijpen. Het internet maakt in de achtergrond namelijk gebruik van IP-adressen. Om te achterhalen welke numerieke combinatie past bij de naam die je hebt opgegeven, maakt je computer gebruik van DNS. DNS staat voor ‘domain name system’ en kan je vergelijken met een telefoonboek. De technologie weet immers welk IP-adres toebehoort aan welke naam.  

Stap 2: Google DNS

De DNS-servers van Google werken sneller dan die van internetproviders.

Windows staat standaard ingesteld om automatisch een DNS-serveradres te laten toewijzen, waardoor het terecht zal komen op de servers van je internetprovider. Aangezien internetproviders niet altijd de snelste DNS-servers hebben, doe je er goed aan om een ander DNS-adres, zoals deze van Google, te gebruiken. Klik hiervoor met je rechtermuisknop op het netwerkicoon en kies voor Netwerkcentrum openen.

Klik hierna aan de linkerzijde op Adapterinstellingen wijzigen, klik met je rechtermuisknop op de adapter die je gebruikt en kies voor Eigenschappen. In de lijst die zich heeft geopend, zal je Internet Protocol versie 4 zien staan. Klik hierop en kies voor Eigenschappen. Onderaan het nieuwe venster zal Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen aangevinkt staan. Om het DNS-adres te wijzigen, dien je de andere optie te selecteren en bij voorkeurs-DNS-server 8.8.8.8 in te vullen. Geef bij Alternatieve DNS-server 8.8.4.4 op.

Vanaf nu vraag je aan Google het IP adres bij de ingetoetste domeinnaam en dat kan écht verschil maken!

SoLITE

Het onderhoudspakket voor de “brochure” website waar weinig aan verandert. Updates, schoonmaak database en onderhoud ca 4 keer per jaar. Daarnaast vooral interessant voor de DIY ondernemer met voldoende technische kennis vanwege alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoComfort

Het onderhoudspakket voor de kleinere website met inhoud waar je zelf ook aan werkt. Met technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud.Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoCherish

Het onderhoudspakket voor de meer dynamische website met inhoud waar je zelf ook aan werkt, of die wij met onze VA service voor je vullen. Met styling updates, aanpassingen in structuur, formulieren, menu en footer, technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud. Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. Ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket inclusief Webshop, Meertalig en Membersites, enorm veel voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

Membershipsite voor WordPress & Divi

Om te beginnen : er zijn eenvoudige lidmaatschapssites en complexe sites. Ongecompliceerde lidmaatschapssites hoeven niet eenvoudig te zijn. Simpeler of Complexer? Een eenvoudige lidmaatschapssite, daaronder verstaan we: Iemand betaald om lid te worden van de...

Hoe maak je een HTML handtekening voor je E-mail

Het staat mooi. Professioneel. Sluit naadloos aan bij je mooie website en huisstijl.Je E-mail sluit je af met een HTML handtekening die automatisch onder alle verzonden mail verschijnt. In veel mailprogramma´s kun je een handtekening instellen. Maar soms is je...

Membership of Online training

De meest gevraagde opties in de lente van 2020. Iets met een lockdown en thuiswerken.Wat is het verschil, welke gebruik je wanneer en waarvoor? Heb je het écht wel nodig?En kan je dit ook slim combineren? Mijn favoriete antwoord al uit het notaris tijdperk:  Dat hangt...

Feedbackfunctie in je website

Heb je hem al gezien in je website? Nu kun je rechtstreeks in je site al je vragen en Feedback kwijt. Je kunt heel eenvoudig screenshots toevoegen. Ik krijg een dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

Youtube video embedden op je WordPress Website

Deze meneer legt dat even snel en duidelijk uit. Zo dus! Kies embedden in plaats van delen en zet ?rel=0 achter de videolink in de insluitcode. Hij heeft ook een tip hoe je alleen je eigen gerelateerde video's aan het einde kunt tonen.

Whatsapp op je website toevoegen

Hoe gebruik je Click to Chat in Wordpress Met de click to chat-functie van WhatsApp kun je met iemand chatten zonder dat zijn of haar telefoonnummer in het adresboek van je telefoon is opgeslagen. Door op de link te klikken, wordt er automatisch een chat met de...

Selfies & Storytelling…

Woorden die een paar jaar geleden voor mij nog niet bestonden! Anno 2020 kan zelfs ik er niet meer omheen. Storytelling is hot voor mijn klanten dus achter de schermen doe ik daar meer mee dan mijn omgeving zal vermoeden. Maar Selfies? No way. Tot ik de Masterclass...

Divi en WPML Meertalige WordPress website

Je wilt een meertalige website en hebt Divi? Dan adviseren we je om WPML te gebruiken, een premium plugin waarmee je zonder pagina’s te kopiëren echt alleen de teksten in de pagina’s en berichten vertaalt.

Hét Managementboek van 2020

Werk aan je Charisma  3 boeken mochten wij verloten onder de lezers van de nieuwsbrief. De gelukkige winnaars hebben inmiddels bericht gehad.   https://youtu.be/-_ftzLoqiqI 3 winnaars Heb je het boek niet gewonnen maar wil je het boek wel graag lezen?  Dan kun je het...
Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach

Tools we ❥

Handige Wordpress plugins en andere online tools. 

Gravity Forms

De beste formulieren plugin. Voor een contactformulier met auto-responder, voor een betaalformulier met Mollie en iDeal, een enquete, poll of quiz, bedenk iets dat je online kunt invullen en Gravity is de plugin waarmee we het kunnen maken. Jaarlijks een uitgave voor ons, maar goed nieuws voor onze klanten want alle Add Ons zijn beschikbaar in je website bij alle SoPressed onderhoudspakketten. Gewoon even vragen!

Voor installatie, uitleg, het inrichten van Gravity op jouw website en training voor Gravity Forms tegen scherp tarief kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Online afrekenen iDeal

Natuurlijk laat je klanten online afrekenen op je Wordpress website. Er zijn vele opties,  op dit moment is Mollie voor Nederlandse klanten wel de winnaar voor ons. Op onze website kom je ook nog Sisow en Paypal tegen. Mollie kan je snel online aanmaken en rekent de laagste kosten, ook Credit Cards mogelijk en terugkerende betalingen. Geen abonnement. Wat houdt je nog tegen?

Book like a Boss

Voor iedereen! Het was even zoeken (jarenlang om precies te zijn). Maar dit is hem geworden. Afspraken maken online en online verzetten.
Werkt. Gewoon. Zoals het hoort. 

Doet zijn naam eer aan, ook onze klanten zijn dol op deze handige methode om mijn tijd te reserveren.

Divi (Elegant Themes)

Als DiviDiva en Divifan van het 1e uur heb ik uiteraard een linkje om je eigen account aan te kunnen maken bij Elegant Themes. Voor als je geen website van SoPressed hebt, of je eigen account prettiger vind voor eigen support en updates wanneer je wilt. Je krijgt er Bloom en Monarch bij!

 

WP Feedback

Deze is meer voor onszelf, maar misschien ben jij ook een Wordpress websitebouwer en ken je het probleem?
Met WP Feedback kun je zonder projectmanagement tool je klanten rechtstreeks in de site hun opmerkingen laten geven. Alsof je naast ze zit. Wat ik overigens nog steeds graag doe in onze 1-op-1 trainingen.
WP Feedback komt Inclusief eenvoudig screenshots toevoegen, takenlijst en dashboard en meldingen. En binnenkort met een eigen multi-dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

WPML

WPML Wordpress & Divi

Dé enige echte goede vertaal plugin voor Wordpress en Divi
Kost wat maar bespaart je tegelijkertijd heel veel tijd en gedoe. Werkt perfect met Divi!

Groot voordeel van WMPL is dat het geen afzonderlijke pagina's voor andere talen maakt en zo je structuur overzichtelijk blijft. Menu-synchronisatie, zodra je een vertaling toevoegt even syncen... en je menu is in alle talen up-to-date.

SEO voor meer talen waarbij je zelfs voor 1 foto eigen SEO ALT-tags kunt geven. En o.a. een optie om onze favoriet GravityForms te vertalen.

Divi Life

Divi Overlays, Divi Bars, Divi Childthemes...
Heel leuk winkelen bij Tim Strifler
Ook deze link is meer voor Wordpress bouwers dan voor onze eigen klanten.

Memberpress

Uitgebreide opties voor (betaalde) Membershipsites.
Achter de schermen worden de opties verder getest. Veelbelovend dus al in het rijtje ¨Tools we Love¨

Wordpress uitgebreide zoekfunctie

Met deze plugin kun je de zoekfunctie van Wordpress uitbreiden tot in ALLE woorden in bijlagen. Dus ook als je veel PDF bestanden in je website hebt.

WP Google Maps

Schitterende interactieve kaarten tonen op je Wordpress website? De meest uitgebreide versie staat ook het toevoegen door bezoekers toe. Zoals bijvoorbeeld op VisitEstepona waar bezoekers hun eigen hotspots op de kaart kunnen zetten voor ons geliefde Estepona (Andalusie)