Dropbox

door

Dropbox

Elke klant een eigen map in ons Dropboxaccount

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Download

Dropbox is een opslagdienst via internet. Op die manier kun je overal en via elk apparaat bij je bestanden. Je kunt het ook installeren op de computer. Dan kun je er via verkenner zo bij.

  • Klik hierboven op Download.
  • U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu rechtsboven op Downloaden > Dropbox downloaden.

Klik in het volgende venster op Uitvoeren (of Opslaan > Uitvoeren).

Afhankelijk van uw Windows-versie wordt u ook gevraagd om toestemming te geven om het programma wijzigingen aan te laten brengen op uw harde schijf. Geef deze toestemming door op Ja te klikken.

Het programma wordt nu automatisch geïnstalleerd, waarbij u een voortgangsvenster ziet.

De installatiewizard vraagt naar je inloggegevens. Als het de eerste keer is dat je het programma installeert, klik je linksonder op Registreren.
Heb je dit programma al een keer geïnstalleerd, vul dan e-mailadres en wachtwoord in en klik op Aanmelden.

Als u op ‘Registreren’ hebt geklikt, maakt u in het volgende venster een account aan.

  • Vul je naam en e-mailadres in. Bedenk een wachtwoord en vul dat in.
  • Plaats ten slotte een vinkje voor Ik ga akkoord met de voorwaarden. 
  • Klik op Registreren.
  • Dropbox is nu geïnstalleerd op de computer.
  • Klik op Mijn Dropbox openen om de map waarin je de bestanden voor Dropbox neer kunt zetten te openen.

Als je Dropbox voor het eerst opent, kom je terecht op een welkomstscherm. Klik op Aan de slag > Volgende > Volgende > Volgende > Voltooien.

De Dropbox-map is geopend. Tegelijk zie je in het systeemvak rechtsonder het icoon van Dropbox met daarin een groen rondje met een vinkje. Dit houdt in dat de map verbonden is met Dropbox. Sluit de map. Je kunt de map weer openen door te dubbelklikken op het pictogram in het systeemvak. In de Verkenner vindt je het bestand ook gemakkelijk terug : documenten.

Om Dropbox met ons te kunnen gebruiken voor de bouw van je website is een gratis account voldoende. Wil je veel zware bestanden plaatsen en krijg je de melding te weinig schijfruimte?
Check dan altijd even hoe groot je foto’s zijn. Afbeeldingen zien we graag niet te groot omdat je website dan traag wordt. Zijn de bestanden toch nog te groot, geen paniek. Verzend ze via wetransfer.com gratis aan info@sopressed.nl en dan zetten wij ze in de gedeelde Dropboxmap. Wij hebben namelijk een betaald account met heel veel ruimte.

TTL Time to live

Verklaring technische termen voor de liefhebber Elk DNS-record heeft een TTL. TTL staat voor Time To Live. Heel simpel gezegd betekent dit hoe lang een DNS-record onthouden moet worden. Je kunt de TTL aanpassen met deze handleiding. DNS is het systeem dat domeinnamen...

Server upgrade mei 2019

Zoals aangekondigd in de mailing aan alle klanten van SoPressed wordt je cPanel hosting account op 21 mei 2019 overgezet naar een andere, nieuwere server. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste mogelijkheden en je website nog wat sneller zal worden. NVMe,...

Checklist live zetten

Voor al onze Members: of je nu zelf je site maakt of dat wij het (deels) voor je doen: er zijn heel wat puntjes die je beter even naloopt. Onze checklist is continue in beweging en een heel fijn hulpmiddel om meteen goed van start te gaan met je nieuwe /vernieuwde Website!

You are unauthorized to view this page.

Waarom je beter geen Weebly Wix Webs of Jimdo kiest

Been there! Done That... Eerlijk is eerlijk: ik ben ook ooit begonnen met zoiets... Wix. De vroegere HTML sites die ik heb gemaakt tel ik even niet mee. Dat was namelijk in de vorige eeuw. Ben je destijds net als ik in de valkuil van de DIY pakketjes getrapt, niets om...

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

Uitleg voor het instellen van Google producten na de overstap SSL. SoCherish pakket? Dan regelen wij dit voor je.

SEO – overgangswoorden

Google herkent overgangswoorden. Doe er je voordeel mee. Schrijf zoals je zelf graag een goed artikel zou lezen. En verwerk er ook overgangswoorden in: A aan de andere kant aan de ene kant aangenomen dat aangezien al met al alleen als als (gevolg (van)) als laatste...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach