Dropbox

door | Handleidingen

Dropbox

Elke klant een eigen map in ons Dropboxaccount

Wissel eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Download

Dropbox is een opslagdienst via internet. Op die manier kun je overal en via elk apparaat bij je bestanden. Je kunt het ook installeren op de computer. Dan kun je er via verkenner zo bij.

  • Klik hierboven op Download.
  • U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu rechtsboven op Downloaden > Dropbox downloaden.

Klik in het volgende venster op Uitvoeren (of Opslaan > Uitvoeren).

Afhankelijk van uw Windows-versie wordt u ook gevraagd om toestemming te geven om het programma wijzigingen aan te laten brengen op uw harde schijf. Geef deze toestemming door op Ja te klikken.

Het programma wordt nu automatisch geïnstalleerd, waarbij u een voortgangsvenster ziet.

De installatiewizard vraagt naar je inloggegevens. Als het de eerste keer is dat je het programma installeert, klik je linksonder op Registreren.
Heb je dit programma al een keer geïnstalleerd, vul dan e-mailadres en wachtwoord in en klik op Aanmelden.

Als u op 'Registreren' hebt geklikt, maakt u in het volgende venster een account aan.

  • Vul je naam en e-mailadres in. Bedenk een wachtwoord en vul dat in.
  • Plaats ten slotte een vinkje voor Ik ga akkoord met de voorwaarden.

  • Klik op Registreren.
  • Dropbox is nu geïnstalleerd op de computer.
  • Klik op Mijn Dropbox openen om de map waarin je de bestanden voor Dropbox neer kunt zetten te openen.

Als je Dropbox voor het eerst opent, kom je terecht op een welkomstscherm. Klik op Aan de slag > Volgende > Volgende > Volgende > Voltooien.

De Dropbox-map is geopend. Tegelijk zie je in het systeemvak rechtsonder het icoon van Dropbox met daarin een groen rondje met een vinkje. Dit houdt in dat de map verbonden is met Dropbox. Sluit de map. Je kunt de map weer openen door te dubbelklikken op het pictogram in het systeemvak. In de Verkenner vindt je het bestand ook gemakkelijk terug : documenten.

Om Dropbox met ons te kunnen gebruiken voor de bouw van je website is een gratis account voldoende. Wil je veel zware bestanden plaatsen en krijg je de melding te weinig schijfruimte?
Check dan altijd even hoe groot je foto's zijn. Afbeeldingen zien we graag niet te groot omdat je website dan traag wordt. Zijn de bestanden toch nog te groot, geen paniek. Verzend ze via wetransfer.com gratis aan info@sopressed.nl en dan zetten wij ze in de gedeelde Dropboxmap. Wij hebben namelijk een betaald account met heel veel ruimte.

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

When you move your site to ssl, you have to adjust your settings in Google Analytics and Google Webmaster Tools/Search Console accordingly. It’s not much work, but it’s important you fix it. In short, you need to set your primary domain in both Webmaster Tools as in...

SEO – overgangswoorden

Google herkent overgangswoorden. Doe er je voordeel mee. Schrijf zoals je zelf graag een goed artikel zou lezen. En verwerk er ook overgangswoorden in: aan de andere kant aan de ene kant aangenomen dat aangezien al met al alleen als als (gevolg (van)) als laatste...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Automatisch antwoord instellen voor je E-mail (Out of Office)

Hoe werkt de  “Out of Office” : een automatisch antwoord instellen voor je E-mail?

Mailinglist en de AVG

Gebruik je een mailinglist?  Zorg dan dat je een heel duidelijke optin gebruikt die aan alle voorwaarden voldoet. Wij gebruiken MailChimp.

Re-Optin | Wel of niet opnieuw laten inschrijven voor je mailinglist?

Ik stuur geen Re-optins. Onze mailinglist wordt alleen gebruikt voor informatie aan klanten en/of aan lezers en verstrekt informatie waar men zelf om heeft gevraagd, of die nodig is bij de diensten die we verlenen. De lijst wordt niet gebruikt voor reclame.

Privacyverklaring en de AVG

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt en hierop persoonsgegevens verzamelt. Een simpel contactformulier bijvoorbeeld.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach