Plaatjes vullen wel degelijk gaatjes

door | Handleidingen

Plaatjes vullen wel degelijk gaatjes

Praatjes ook maar daarover een andere keer

De gemiddelde webpagina is momenteel meer dan 2 MB en de meerderheid van deze bytes betreft toch steeds weer die afbeeldingen. Schermen worden scherper en/of groter zodat voor een mooi effect grotere afbeeldingen worden geplaatst. Ik zie nog steeds uploads van 2MB en zelfs meer. Dat is écht niet de bedoeling! Verklein je foto's, comprimeer deze en laat ze onder de 100kb als ze klein worden gebruikt.
Max 200kb voor groter gebruik. Afhankelijk van je doel mogen headers in volle breedte wel iets groter zijn. Bovengrens: 1920 pixels breed. Breder dan 1920 pixels heeft geen zin op je site, tenzij de foto bedoelt is als download zodat klanten hem groot kunnen afdrukken.

Als je niet oppast vertragen afbeeldingen de laadtijd enorm - met name op oudere apparaten en op tragere / dure netwerkverbindingen.

Gelukkig is WordPress hierop beter ingesteld

Sinds WordPress 4.4 is door het toevoegen van nieuwe code al een verbetering gerealiseerd.
We kunnen je helpen met een plugin waarmee het achteraf in 1 keer geregeld kan worden, en desgewenst daarna bij uploaden van media.

Wat kun je zelf aan die afbeeldingen doen?

  • geef je afbeelding eerst een logische bestandsnaam
  • sla een foto op als .jpg en een logo of afbeelding met transparatie als .png
  • ga naar https://tinypng.com/
    (Deze site is gratis en heeft echt niets te maken met de Panda-diplomatie)
  • verklein hier je afbeeldingen zonder zichtbaar verlies
  • vervang je grote afbeelding door de nieuwe op je site

Dat is alles!

Tip:

Bij een SoCherish pakket regelt SoPressed dat allemaal voor jou. Je site wordt regelmatig getest en moet van ons onder de 4 seconden laden. Wel verwachten we van jou dat je onze instructies volgt.
Heb je snelle hosting van SoPressed en niet te veel koppelingen met externe sites (Social media koppelingen en dergelijke kunnen ook vertragen) dan streven we naar 2 seconden of minder.

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

When you move your site to ssl, you have to adjust your settings in Google Analytics and Google Webmaster Tools/Search Console accordingly. It’s not much work, but it’s important you fix it. In short, you need to set your primary domain in both Webmaster Tools as in...

SEO – overgangswoorden

Google herkent overgangswoorden. Doe er je voordeel mee. Schrijf zoals je zelf graag een goed artikel zou lezen. En verwerk er ook overgangswoorden in: aan de andere kant aan de ene kant aangenomen dat aangezien al met al alleen als als (gevolg (van)) als laatste...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Automatisch antwoord instellen voor je E-mail (Out of Office)

Hoe werkt de  “Out of Office” : een automatisch antwoord instellen voor je E-mail?

Mailinglist en de AVG

Gebruik je een mailinglist?  Zorg dan dat je een heel duidelijke optin gebruikt die aan alle voorwaarden voldoet. Wij gebruiken MailChimp.

Re-Optin | Wel of niet opnieuw laten inschrijven voor je mailinglist?

Ik stuur geen Re-optins. Onze mailinglist wordt alleen gebruikt voor informatie aan klanten en/of aan lezers en verstrekt informatie waar men zelf om heeft gevraagd, of die nodig is bij de diensten die we verlenen. De lijst wordt niet gebruikt voor reclame.

Privacyverklaring en de AVG

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt en hierop persoonsgegevens verzamelt. Een simpel contactformulier bijvoorbeeld.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach