E-mailadressen van je domein aan Gmail koppelen

door Virtual Assistant, Handleidingen

Snel, simpel en efficiënt meerdere (zakelijke) e-mail tegelijk via Gmail

OK, je hebt je eigen domeinnaam en een mailadres @jouwdomein geregeld. Je hebt een lijst met instellingen gehad en voelt het al aankomen, op elke PC, Ipad en telefoon alles instellen. En de mail die je op je telefoon hebt gelezen en beantwoord komt thuis vrolijk weer in je inbox tevoorschijn als “nieuw”. Dat kan een stuk eenvoudiger zonder extra kosten.

Sinds ik geen Outlook meer gebruik ben ik verlost van traag ladende e-mail en eindeloze zoektochten in mappen. Al jaren beheer ik alle mail in Gmail. (Heel even via Google Suite, maar dat was in mijn geval toch niet de beste optie).

Met 1 gratis gmailaccount kun je met een eenvoudige app en rechtstreeks in elke browser van elke pc met je wachtwoord inloggen. Nog mooier, het is gesynchroniseerd. Dus als ik in de trein of ergens tijdens het wachten alvast wat mailtjes lees, verwijder, beantwoord en archiveer, is dat op mijn PC exact gelijk. Veel minder handelingen.

Geen lastige instellingen, nooit meer opnieuw zoeken en prutsen op een klein schermpje. Eenmaal koppelen en klaar ben je.
Grootste voordeel: steengoed spamfilter - check dit de eerste maanden wel, totdat gmail heeft geleerd wat wel en geen spam is voor jou.
Heel soms ontvang je een melding dat Gmail een bericht zo verdacht heeft bevonden dat het niet eens van onze server is opgehaald. Dus het staat niet in je SPAM map. Log dan in op je webmail en verwijder dit bericht handmatig. Dit zijn meestal virussen en die willen wij uiteraard ook niet op de server hebben.

Nog een voordeel: reclame-achtige mail komt als jij dat wilt in een apart tabblad reclame. Laat je niet afleiden, houd de primaire mailbox overzichtelijker dan ooit.

FILTERS - FOLDERS - LABELS

Ook heel fijn is - voor de structuurliefhebbers - dat je alles kunt filteren, labelen en organiseren, zonder dat je de mail feitelijk in een bepaalde map hoeft op te slaan. Voor  de meeste mails is namelijk niet echt 1 map. Een nota van mijn relatie hoort bij een bepaald project en zou dan in 3 mappen horen (Financieel, Klant/Leverancier en bij het Project) Je kunt ze gewoon 3 labels geven en op label alles opzoeken dat je wenst. Maar als ik eerlijk ben, soms ronduit lui 😉 door de google zoekfunctie hoef ik slechts 1 trefwoord in te tikken en alles staat onmiddellijk op volgorde klaar, ook uit diverse mailaccounts.

Wil  jij dat ook? Ga je Gmail beter inzetten?

Begin dan met het koppelen van al je accounts. Je hoeft straks alleen nog het gmailadres waarmee je inlogt te onthouden en een goed wachtwoord.

STAP 1

In gmail ga je naar instellingen, en dan accounts & import

Kies dan eerst voor Email bekijken uit andere accounts

Voeg je eigen gegevens toe, en doorloop de stappen. Gebruik deze SSL instellingen:

Mailserver: Meestal mail.jouwdomeinnaam bv: mail.sopressed.nl

IMAP: Poort 993 (met SSL)

POP3: Poort 995 (met SSL)
​​SMTP: Poort 465 (met SSL en authentificatie is verplicht)

Gmail gaat controleren of het lukt en vraagt dan of je ook mail wilt verzenden met dit account.

Meestal wil je dat wel. Kies dus Ja

Bij de vraag “beschouwen als alias” kies ik altijd nee. Lees gerust bij meer informatie of dat voor jou wel handig zou zijn. Meestal niet.

Bij mail verzenden als vul je de SMTP gegevens in

Mailserver: mail.jedomeinnaam (idem als boven)
gebruikersnaam: je complete e-mailadres
SMTP: Poort 465 (met SSL en authentificatie is verplicht)

Bewijzen dat je bevoegd bent voor dat mailadres

Je kunt je beveiligingscode ophalen op het mailadres dat je aan het koppelen bent. Google wil natuurlijk zeker weten dat jij dit mag!
(Tip: log in op webmail als je nieuwe mailadres nog nergens werkt, met je mailadres en wachtwoord)
Ga dan met je code terug naar het invulveld.
Is je invulveldje weg? Soms is dit vakje geminimaliseerd en kun je dat terugvinden onderin je taakbalk.
Vanaf nu ontvang je alle mail rechtstreeks in gmail en kun je vanuit Gmail antwoorden met dit mailadres en de bijbehorende handtekening.
Ga naar je instellingen en stel meteen je handtekening in voor dit mailadres. En voor je andere adressen als je dat nog niet had gedaan.
Wil je een plaatje/logo toevoegen? Vast wel. Het handigst is om de url te plakken van je logo op je eigen website. Ga naar je website, ga op je logo staan, rechtsklikken en kies dan “adres van afbeelding kopiëren”
Wil je een andere afbeelding gebruiken? Zorg dat deze ergens online staat en kopieer dat adres.
Kies voor gespreksweergave “uit” (zie afbeelding) anders verschijnt een antwoord als een soort draadje bij de oorspronkelijke mail, dus niet bovenaan. Ik vind dit zelf erg verwarrend. Ik wil gewoon nieuwe e-mail op volgorde van binnenkomst bovenaan hebben staan.

Logo met link in je Gmail handtekening

Nu wil je je logo natuurlijk linken naar je website?
Selecteer je afbeelding en klik op de paperclip (dit is altijd het symbool voor een hyperlink)
 Tekst voor de link kan gewoon je bedrijfsnaam zijn.
Bonustip:

Met de extensie voor Google Chrome sla je veelgebruikte teksten op.

Als ik SSLmail intik verschijnt vanzelf deze tekst:


Wil je voor e-mail SSl beveiliging gebruiken (aanbevolen) kies dan deze instellingen:
Mailserver: @
IMAP: Poort 993 (met SSL)
POP3: Poort 995 (met SSL)
SMTP: Poort 465 (met SSL en authentificatie is verplicht)

Zo hoef ik deze niet telkens op te zoeken of als bijlage mee te sturen.
Ook kun je een linkje erin plaatsen, bijvoorbeeld naar een klant die zijn Gmail wil instellen, een bericht met een link naar deze handleiding email instellen.

Je kunt vast zelf al minstens 5 toepassingen hiervoor bedenken?
De extensie is gratis en te koppelen via deze link:https://gorgias.io/chrome-extension

En: Is het jou gelukt je emailadres te koppelen aan Gmail met deze handleiding?
Laat het weten in de reacties, en ook als iets niet duidelijk is, dan passen we hem graag nog aan!

En als je ons een plezier wilt doen, geef eens een sterretje op Google. Dan lees je meteen hoe je dat zelf ook kunt gaan doen.
Kleine moeite - groot plezier.  En beter online zichtbaar.

Fanny

SoPressed

Wil je ook bestaande Email in GMail importeren?

Dat gaat het handigst via slepen:

 1. Schakel IMAP in GMail in:
  Dat doe je onder Instellingen, Doorsturen en POP/IMAP, IMAP inschakelen
 2. Ga nu naar Outlook en voeg een nieuw account toe:
  Extra – Accountinstellingen – Nieuw e-mail account en volg de wizard. Selecteer in de wizard de optie “Microsoft Exchange, POP3, IMAP of HTTPc. kies voor “serverinstellingen of extra servertypen handmatig configurerend. kies voor internet mail.
  Bij de server gegevens : kies voor imap.gmail.com als server voor inkomende en smtp.gmail.com voor uitgaande e-mail. Is je account toegevoegd ga dan bij ‘meer instellingen’naar het tabblad ‘Geavanceerd’. Zorg dat de IMAP is ingesteld op 993 (SSL) en 587 (TLS)
  Kijk voor de volledigheid in de Google documentatie over IMAP.
 3. Als je het account hebt aangemaakt zal je nu een nieuwe folder zien in je outlook. Hier kan je de mail vanuit een andere outlook-map naartoe slepen. Ook kan je nieuwe mappen aanmaken die door Gmail worden gezien als ‘labels. Zo kan je direct je archief op de juiste manier overzetten naar je Gmail.
 
 

Ontzorgen

Heb je zelf helemaal geen zin, tijd, energie om dit te doen. Of vind je het te ingewikkeld, of gewoon stom? Bestel een bouwblokje en besteed het uit. SoPressed kan het ook voor je doen…. Wij breiden onze Virtual Assistant-diensten steeds verder uit.

SoLITE

Het onderhoudspakket voor de “brochure” website waar weinig aan verandert. Updates, schoonmaak database en onderhoud ca 4 keer per jaar. Daarnaast vooral interessant voor de DIY ondernemer met voldoende technische kennis vanwege alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoComfort

Het onderhoudspakket voor de kleinere website met inhoud waar je zelf ook aan werkt. Met technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud.Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoCherish

Het onderhoudspakket voor de meer dynamische website met inhoud waar je zelf ook aan werkt, of die wij met onze VA service voor je vullen. Met styling updates, aanpassingen in structuur, formulieren, menu en footer, technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud. Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. Ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket inclusief Webshop, Meertalig en Membersites, enorm veel voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

Feedbackfunctie in je website

Heb je hem al gezien in je website? Nu kun je rechtstreeks in je site al je vragen en Feedback kwijt. Je kunt heel eenvoudig screenshots toevoegen. Ik krijg een dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

Selfies & Storytelling…

Woorden die een paar jaar geleden voor mij nog niet bestonden! Anno 2020 kan zelfs ik er niet meer omheen. Storytelling is hot voor mijn klanten dus achter de schermen doe ik daar meer mee dan mijn omgeving zal vermoeden. Maar Selfies? No way. Tot ik de Masterclass...

Divi en WPML Meertalige WordPress website

Je wilt een meertalige website en hebt Divi? Dan adviseren we je om WPML te gebruiken, een premium plugin waarmee je zonder pagina’s te kopiëren echt alleen de teksten in de pagina’s en berichten vertaalt. Ook kun je “strings” ermee vertalen, zoals categorie namen. En links. Voor je SEO erg goed, want je kunt ook de titels en ALT-teksten van je afbeeldingen meertalig maken zonder 4 keer dezelfde foto in de juiste taal te hoeven hernoemen en uploaden. WPML is verder slim, zodra je een stukje tekst hebt vertaald herkent de editor het als het nog een keer voorkomt. En dan klik je “gewoon” 1 keer op toepassen.

Hét Managementboek van 2020

Werk aan je Charisma  3 boeken mochten wij verloten onder de lezers van de nieuwsbrief. De gelukkige winnaars hebben inmiddels bericht gehad.   https://youtu.be/-_ftzLoqiqI 3 winnaars Heb je het boek niet gewonnen maar wil je het boek wel graag lezen?  Dan kun je het...

Content versus Onderhoud

Omdat het nog al eens voorkomt dat extra uitleg nodig is.

Het verschil tussen onderhoud en contentbeheer uitgelegd.

Waarschuwing – regel je WordPress hosting goed…

Ontdek je dat je site op verouderde versie(s) draait? Dat wil je niet. Vraag je hosting om de update uit te voeren. Of stap over naar SoPressed dan regelen wij dat voor je!

Top 5 online musthaves voor Virtual Assistants

Top 5 musthaves for any VA. Especially if you’re working in WordPress.

Dáág lieve oude trouwe Divi Builder!

Durf jij het ook, overstappen naar de nieuwe Divi builder met deze hulp? We hebben hem niet meer nodig. Als je nog maar  kort met Divi werkt wist je dat al. Heb je de oude Klassieke builder wellicht nooit gebruikt. Maar wij konden "vroeger" lezen en schrijven met...

Meerdere foto’s tegelijk verkleinen in Windows 7, 8 en 10

Wil je snel meerdere foto's (afbeeldingen) tegelijk verkleinen in Windows 7, 8 en 10 – zonder extra software? Verklein de bestandsgrootte en de afmeting van je foto's tegelijk met deze handleiding: Zet de foto's bij elkaar in 1 map:Klik met de rechtermuisknop op je...

Font Awesome icons in Divi gebruiken

Toevoegen icoontjes van Font Awesome aan je Wordpress & Divi website Ga naar de Divi Module (meestal is dat Tekst maar dit kan ook in b.v. ook in een Divi prijstabel zoals bij ons voorbeeld)  Ga naar instellingen (2e icoontje, het tandwieltje) Klik op de tab...
Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach

Tools we ❥

Handige Wordpress plugins en andere online tools. 

Gravity Forms

De beste formulieren plugin. Voor een contactformulier met auto-responder, voor een betaalformulier met Mollie en iDeal, een enquete, poll of quiz, bedenk iets dat je online kunt invullen en Gravity is de plugin waarmee we het kunnen maken. Jaarlijks een uitgave voor ons, maar goed nieuws voor onze klanten want alle Add Ons zijn beschikbaar in je website bij alle SoPressed onderhoudspakketten. Gewoon even vragen!

Voor installatie, uitleg, het inrichten van Gravity op jouw website en training voor Gravity Forms tegen scherp tarief kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Online afrekenen iDeal

Natuurlijk laat je klanten online afrekenen op je Wordpress website. Er zijn vele opties,  op dit moment is Mollie voor Nederlandse klanten wel de winnaar voor ons. Op onze website kom je ook nog Sisow en Paypal tegen. Mollie kan je snel online aanmaken en rekent de laagste kosten, ook Credit Cards mogelijk en terugkerende betalingen. Geen abonnement. Wat houdt je nog tegen?

Book like a Boss

Voor iedereen! Het was even zoeken (jarenlang om precies te zijn). Maar dit is hem geworden. Afspraken maken online en online verzetten.
Werkt. Gewoon. Zoals het hoort. 

Doet zijn naam eer aan, ook onze klanten zijn dol op deze handige methode om mijn tijd te reserveren.

Divi (Elegant Themes)

Als DiviDiva en Divifan van het 1e uur heb ik uiteraard een linkje om je eigen account aan te kunnen maken bij Elegant Themes. Voor als je geen website van SoPressed hebt, of je eigen account prettiger vind voor eigen support en updates wanneer je wilt. Je krijgt er Bloom en Monarch bij!

 

WP Feedback

Deze is meer voor onszelf, maar misschien ben jij ook een Wordpress websitebouwer en ken je het probleem?
Met WP Feedback kun je zonder projectmanagement tool je klanten rechtstreeks in de site hun opmerkingen laten geven. Alsof je naast ze zit. Wat ik overigens nog steeds graag doe in onze 1-op-1 trainingen.
WP Feedback komt Inclusief eenvoudig screenshots toevoegen, takenlijst en dashboard en meldingen. En binnenkort met een eigen multi-dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

WPML

WPML Wordpress & Divi

Dé enige echte goede vertaal plugin voor Wordpress en Divi
Kost wat maar bespaart je tegelijkertijd heel veel tijd en gedoe. Werkt perfect met Divi!

Groot voordeel van WMPL is dat het geen afzonderlijke pagina's voor andere talen maakt en zo je structuur overzichtelijk blijft. Menu-synchronisatie, zodra je een vertaling toevoegt even syncen... en je menu is in alle talen up-to-date.

SEO voor meer talen waarbij je zelfs voor 1 foto eigen SEO ALT-tags kunt geven. En o.a. een optie om onze favoriet GravityForms te vertalen.

Divi Life

Divi Overlays, Divi Bars, Divi Childthemes...
Heel leuk winkelen bij Tim Strifler
Ook deze link is meer voor Wordpress bouwers dan voor onze eigen klanten.

Memberpress

Uitgebreide opties voor (betaalde) Membershipsites.
Achter de schermen worden de opties verder getest. Veelbelovend dus al in het rijtje ¨Tools we Love¨

Wordpress uitgebreide zoekfunctie

Met deze plugin kun je de zoekfunctie van Wordpress uitbreiden tot in ALLE woorden in bijlagen. Dus ook als je veel PDF bestanden in je website hebt.

WP Google Maps

Schitterende interactieve kaarten tonen op je Wordpress website? De meest uitgebreide versie staat ook het toevoegen door bezoekers toe. Zoals bijvoorbeeld op VisitEstepona waar bezoekers hun eigen hotspots op de kaart kunnen zetten voor ons geliefde Estepona (Andalusie)