Workshop 1e indruk – zekerder in je sollicitatie

door Blog

De kop is eraf! Mijn eerste Workshop voor de Broekriem is zeer goed ontvangen. Ik heb een dikke 9 ontvangen, men vond het zeer inspirerend en interactief. Precies wat ik zelf zo belangrijk vind aan een Workshop.
Ik had al van De Broekriem gehoord via een oud-collega uit Hilversum. En ineens was daar de vraag of ik zelf een Workshop wilde geven in Leiden?
Kledingkeuze, imago, uitstraling, zaken waar juist een werkzoekende wel eens mee worstelt.

Dan heb je eindelijk je SocialMedia profielen sollicitatieproof gemaakt, gesmeekt om aanbevelingen, alle tips voor je CV toegepast? Een schrijfcursus gedaan voor de ultieme sollicitatiebrief? En dan wordt je uitgenodigd voor een gesprek. In het echt. Ze willen jou ontmoeten. En jij bent bloednerveus en denkt meteen (of een paar seconden daarna)

HELP - HELP!

Wat  M O E T  ik A A N ? Stress. Onzekerheid. Het veilige donkerblauwe pak? Want dat straalt vertrouwen uit? Maar staat donkerblauw mij wel? En kan ik beter een rok of een broek dragen? Voor mannen is de broek een pré. Wij dames hebben meer keuze, dus meer stress. Goed nieuws: Je hoeft echt niet altijd in een pak. Dat hangt er helemaal vanaf. Nog beter nieuws: Je kunt je uitstraling, hoe jij overkomt, wel degelijk beïnvloeden of tenminste ervoor zorgen dat je jezelf niets tekort doet. Ook kan je meer inzicht krijgen op hoe je overkomt door een workshop te volgen. Je krijgt dan meer inzicht in:

 • Hoe je overkomt
 • Hoe je wilt overkomen
 • Hoe je accenten kunt leggen en waarom dat beter is dan camoufleren

Iets voor jou?

Als je bent aangesloten bij de Broekriem kun je je daar aanmelden. Wil je deze Workshop zelf boeken of organiseren? Neem dan contact op. Iedereen heeft baat bij een beetje aandacht voor zijn of haar uitstraling. Je kunt hier veel aan hebben, zowel zakelijk als privé. En wees gerust, het gaat echt niet alleen over kleding….

Reacties van deelnemers van eerdere workshops:

Een workshop volgen over jouw persoonlijke kledingstijl? Ook voor een man boeiend om door te maken! Het wordt – gaande de workshop bij Fanny – een uitdaging dat veilige hoekje te verlaten. Je gaat met advies en complimenten naar huis. Bij dezen ook een compliment aan jou, Fanny, voor de discrete wijze en ook nuchtere benadering waarop je dat doet.


Beste Fanny, Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de workshop ‘Kleren maken de vrouw’ die je vanmiddag bij DeBroekriem in Leiden hebt gegeven. Ik vond het heel inspirerend: je was vrolijk, enthousiast en positief.


Een hele goede tip van je gekregen Fanny! Dank je wel.


Ik heb inmiddels al aardig wat workshops en coaches meegemaakt, en Fanny is een van de betere coaches. Geen monologen, beknopt doch informatief, geeft iedereen individuele aandacht. Zelfs een stil iemand ontsnapt niet aan haar aandacht. Ze bereid zich heel goed voor. Zelfs haar outfit, tot en met haar schoenen, draagt een boodschap uit. Ik kwam naar een workshop van haar in de verwachting dat ik feedback over mijn sollicitatie outfit zou krijgen. Aan die verwachting heeft ze voldaan, maar ik heb meer gekregen dan ik had verwacht. Ze heeft me een alternatief aangedragen toen ik aangaf dat ik het vervelend vond om overdressed te zijn. Daarnaast let ze op de hele uitstraling. Niet alleen op de kleding, maar ook op het kapsel en de houding. Met behulp van sjaals die ze mee heeft gebracht, geeft ze ook kleuradvies. Kortom, als ik iemand moest kiezen om mij van advies te dienen omtrent kleding, zou ik Fanny kiezen.’


Ik heb een top middag gehad! Veel succes toegewenst met je bedrijf SoDressed.


Met veel plezier heb ik de workshop van Fanny ‘Kleding maken de vrouw (en man) gevolgd. Fanny heeft het talent om in een korte tijd een veilige omgeving te scheppen, waarbinnen elke deelnemer waardevolle tips krijgt over de voor haar/hem optimale kledingkeuze in kleur, vorm & materiaal. En dit allemaal op een kundige en vrolijke wijze!


Nogmaals dank voor je inspirerende workshop. Ik ga nu met een goed gevoel naar mijn volgende sollicitatiegesprek, omdat ik met mijn favoriete kledingstijl ook uitstraal diegene die ik wil zijn.


 

Dank je voor de leuke, inspirerende en bijzonder interactieve workshop. Dank voor de (extra) aandacht voor ieder individueel. Aanrader !


 

Ik ben erg te spreken over de gastspreker. Ze dacht mee, had oog voor details en had een goede voorbereiding. Tevens heeft iedere deelnemer individuele aandacht van haar gekregen. Heel erg goed!


 

Een nuchtere vrouw met een praktische benadering.


 

Bedankt voor de persoonlijke en inspirerende bijeenkomst. Je wist iedereen op een prettige manier aan te spreken en er was een goede afwisseling tussen persoonlijke en groepsopdrachten, zodat iedereen betrokken bleef.


Bedankt voor de nuttige tips! Hetty


Hoi Fanny,

Ik vond het echt heel erg leuk om dit mee te maken. Ik heb het boek direct bij de bibliotheek besteld.

Groetjes Carola


Mooie locatie, goed parkeren, goed gecommuniceerd, mooie groepsgrootte. Verbeterpunten, uuh .. .. Top !


 

Ik vond het in deze vorm een fijne bijeenkomst met een enthousiaste aanpak. Ik zou het leuk vinden om ook wat algemene tips en boektitels op papier of via de mail (mee) te krijgen.


 

Beste Fanny,

Dank voor de inspirerende workshop.

Ik ga nog een aanbeveling schrijven hoor! Heel veel suc6 maar vooral veel plezier op de jouw ingeslagen weg.

Hartelijke groet, Anneke


 

Top vind ik de wijze waarop de gastspreker een veilige sfeer wist te creëren waardoor de deelnemers zich kwetsbaar konden opstellen.

Tip = ga zo door !!

 

et|gift_outline|

Cadeau voor de deelnemers van de Broekriem:

Gratis online consult bijvoorbeeld voor een sollicitatieoutfit: Stuur me een foto met de outfit(s) die je in gedachten hebt. (Mail / WhatsApp / LinkedIn)
Herinner me nog even aan jouw trefwoorden, en je ontvangt jouw persoonlijke advies, zodat je wellicht met meer zelfvertrouwen op pad gaat.

Bijvoorbeeld zo'n vestje voor S.
Lees ook het advies op maat aan 1 van de heren

Tip!

Kijken, vergelijken, zien, ervaren en ontdekken.

Het zijn de pijlers van de Online training met CharismaExpert Lida van Doorn.

De training volg je op de speciale trainingswebsite CharismaGids.nl.
Jouw unieke CharismaGids is een investering in jezelf.
Wil je hierna graag nog samen met mij je kast doorwerken of gaan shoppen, dan ben je extra goed voorbereid!

Overtuigen door uitstraling

1 Reactie

 1. Fanny

  Update Gouda 5-2

  Op een prachtige plek in Gouda was de 2e workshop voor de Broekriem. En intieme ruimte waar we aan een grote tafel konden zitten.
  Een andere groep – andere vragen – andere issues. interessant en leerzaam.

  Wat een leuke woorden mocht ik ontvangen van de deelnemers: Accuraat, To the point (2x), behulpzaam (2x), sociaal, energiek (2x), vrouwelijk, extravert, zorgzaam, enthousiasmeren, leidingnemen, positieve energie, verzorgd.

  Mijn dag kan ook niet meer stuk dus 😉 Dank dames!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SoLITE

Het onderhoudspakket voor de “brochure” website waar weinig aan verandert. Updates, schoonmaak database en onderhoud ca 4 keer per jaar. Daarnaast vooral interessant voor de DIY ondernemer met voldoende technische kennis vanwege alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoComfort

Het onderhoudspakket voor de kleinere website met inhoud waar je zelf ook aan werkt. Met technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud.Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoCherish

Het onderhoudspakket voor de meer dynamische website met inhoud waar je zelf ook aan werkt, of die wij met onze VA service voor je vullen. Met styling updates, aanpassingen in structuur, formulieren, menu en footer, technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud. Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. Ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket inclusief Webshop, Meertalig en Membersites, enorm veel voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

Membershipsite voor WordPress & Divi

Om te beginnen : er zijn eenvoudige lidmaatschapssites en complexe sites. Ongecompliceerde lidmaatschapssites hoeven niet eenvoudig te zijn. Simpeler of Complexer? Een eenvoudige lidmaatschapssite, daaronder verstaan we: Iemand betaald om lid te worden van de...

Hoe maak je een HTML handtekening voor je E-mail

Het staat mooi. Professioneel. Sluit naadloos aan bij je mooie website en huisstijl.Je E-mail sluit je af met een HTML handtekening die automatisch onder alle verzonden mail verschijnt. In veel mailprogramma´s kun je een handtekening instellen. Maar soms is je...

Membership of Online training

De meest gevraagde opties in de lente van 2020. Iets met een lockdown en thuiswerken.Wat is het verschil, welke gebruik je wanneer en waarvoor? Heb je het écht wel nodig?En kan je dit ook slim combineren? Mijn favoriete antwoord al uit het notaris tijdperk:  Dat hangt...

Feedbackfunctie in je website

Heb je hem al gezien in je website? Nu kun je rechtstreeks in je site al je vragen en Feedback kwijt. Je kunt heel eenvoudig screenshots toevoegen. Ik krijg een dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

Youtube video embedden op je WordPress Website

Deze meneer legt dat even snel en duidelijk uit. Zo dus! Kies embedden in plaats van delen en zet ?rel=0 achter de videolink in de insluitcode. Hij heeft ook een tip hoe je alleen je eigen gerelateerde video's aan het einde kunt tonen.

Whatsapp op je website toevoegen

Hoe gebruik je Click to Chat in Wordpress Met de click to chat-functie van WhatsApp kun je met iemand chatten zonder dat zijn of haar telefoonnummer in het adresboek van je telefoon is opgeslagen. Door op de link te klikken, wordt er automatisch een chat met de...

Selfies & Storytelling…

Woorden die een paar jaar geleden voor mij nog niet bestonden! Anno 2020 kan zelfs ik er niet meer omheen. Storytelling is hot voor mijn klanten dus achter de schermen doe ik daar meer mee dan mijn omgeving zal vermoeden. Maar Selfies? No way. Tot ik de Masterclass...

Divi en WPML Meertalige WordPress website

Je wilt een meertalige website en hebt Divi? Dan adviseren we je om WPML te gebruiken, een premium plugin waarmee je zonder pagina’s te kopiëren echt alleen de teksten in de pagina’s en berichten vertaalt.

Hét Managementboek van 2020

Werk aan je Charisma  3 boeken mochten wij verloten onder de lezers van de nieuwsbrief. De gelukkige winnaars hebben inmiddels bericht gehad.   https://youtu.be/-_ftzLoqiqI 3 winnaars Heb je het boek niet gewonnen maar wil je het boek wel graag lezen?  Dan kun je het...
Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach

Tools we ❥

Handige Wordpress plugins en andere online tools. 

Gravity Forms

De beste formulieren plugin. Voor een contactformulier met auto-responder, voor een betaalformulier met Mollie en iDeal, een enquete, poll of quiz, bedenk iets dat je online kunt invullen en Gravity is de plugin waarmee we het kunnen maken. Jaarlijks een uitgave voor ons, maar goed nieuws voor onze klanten want alle Add Ons zijn beschikbaar in je website bij alle SoPressed onderhoudspakketten. Gewoon even vragen!

Voor installatie, uitleg, het inrichten van Gravity op jouw website en training voor Gravity Forms tegen scherp tarief kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Online afrekenen iDeal

Natuurlijk laat je klanten online afrekenen op je Wordpress website. Er zijn vele opties,  op dit moment is Mollie voor Nederlandse klanten wel de winnaar voor ons. Op onze website kom je ook nog Sisow en Paypal tegen. Mollie kan je snel online aanmaken en rekent de laagste kosten, ook Credit Cards mogelijk en terugkerende betalingen. Geen abonnement. Wat houdt je nog tegen?

Book like a Boss

Voor iedereen! Het was even zoeken (jarenlang om precies te zijn). Maar dit is hem geworden. Afspraken maken online en online verzetten.
Werkt. Gewoon. Zoals het hoort. 

Doet zijn naam eer aan, ook onze klanten zijn dol op deze handige methode om mijn tijd te reserveren.

Divi (Elegant Themes)

Als DiviDiva en Divifan van het 1e uur heb ik uiteraard een linkje om je eigen account aan te kunnen maken bij Elegant Themes. Voor als je geen website van SoPressed hebt, of je eigen account prettiger vind voor eigen support en updates wanneer je wilt. Je krijgt er Bloom en Monarch bij!

 

WP Feedback

Deze is meer voor onszelf, maar misschien ben jij ook een Wordpress websitebouwer en ken je het probleem?
Met WP Feedback kun je zonder projectmanagement tool je klanten rechtstreeks in de site hun opmerkingen laten geven. Alsof je naast ze zit. Wat ik overigens nog steeds graag doe in onze 1-op-1 trainingen.
WP Feedback komt Inclusief eenvoudig screenshots toevoegen, takenlijst en dashboard en meldingen. En binnenkort met een eigen multi-dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

WPML

WPML Wordpress & Divi

Dé enige echte goede vertaal plugin voor Wordpress en Divi
Kost wat maar bespaart je tegelijkertijd heel veel tijd en gedoe. Werkt perfect met Divi!

Groot voordeel van WMPL is dat het geen afzonderlijke pagina's voor andere talen maakt en zo je structuur overzichtelijk blijft. Menu-synchronisatie, zodra je een vertaling toevoegt even syncen... en je menu is in alle talen up-to-date.

SEO voor meer talen waarbij je zelfs voor 1 foto eigen SEO ALT-tags kunt geven. En o.a. een optie om onze favoriet GravityForms te vertalen.

Divi Life

Divi Overlays, Divi Bars, Divi Childthemes...
Heel leuk winkelen bij Tim Strifler
Ook deze link is meer voor Wordpress bouwers dan voor onze eigen klanten.

Memberpress

Uitgebreide opties voor (betaalde) Membershipsites.
Achter de schermen worden de opties verder getest. Veelbelovend dus al in het rijtje ¨Tools we Love¨

Wordpress uitgebreide zoekfunctie

Met deze plugin kun je de zoekfunctie van Wordpress uitbreiden tot in ALLE woorden in bijlagen. Dus ook als je veel PDF bestanden in je website hebt.

WP Google Maps

Schitterende interactieve kaarten tonen op je Wordpress website? De meest uitgebreide versie staat ook het toevoegen door bezoekers toe. Zoals bijvoorbeeld op VisitEstepona waar bezoekers hun eigen hotspots op de kaart kunnen zetten voor ons geliefde Estepona (Andalusie)