Server upgrade mei 2019

door

Zoals aangekondigd in de mailing aan alle klanten van SoPressed wordt je cPanel hosting account op 21 mei 2019 overgezet naar een andere, nieuwere server. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste mogelijkheden en je website nog wat sneller zal worden.

NVMe, de opvolger van SSD
Nieuwste opslag technologie

Wij zijn blij dat wij in 2017 hebben gekozen voor die grote overstap. Nu zitten we namelijk bij de 1e host in Nederland die alle hosting diensten op NVMe (opvolger van SSD) aanbiedt en daar zijn we zeer trots op!
Dit type opslag is de opvolger van SSD en is circa 7x sneller. Alle servers krijgen een upgrade naar de nieuwste reeks servers met de nieuwste softwarematige opties en tevens nóg snellere processoren. Klanten op eerdere generaties hardware (tot en met s1108) zullen in de komende weken worden gemigreerd naar 2019 hardware.

Wat dien ik te controleren?

Graag vragen we je om in je e-mail programma instellingen te controleren (ook op mobiel en tablet indien van toepassing) of je nog ergens “s1108.myfasthosting.com” als mailserver voor inkomende en uitgaande mail gebruikt. Indien dat zo is, dient deze aangepast te worden naar
myfasthosting.email

Mocht je daar zelf niet uitkomen, laat het ons weten. Als je een screenshot wilt meesturen van je huidige instellingen, laten we je voor 21 mei weten hoe en waar je de aanpassing kunt maken. Dan kunnen we de omzetting doen zonder dat je daar iets van merkt.

Accountgegevens
Huidig server adres s1108.myfasthosting.com IP-adres 217.182.3.1
Nieuw server adres s1113.myfasthosting.com IP-adres 151.80.113.113
Datum overzetting: 21 mei 2019

Moet ik hiervoor iets doen?
Je hoeft zelf niets te doen, wij maken alles voor jou in orde. Er veranderd niets aan je data of login gegevens, enkel je IP-adres en server adres veranderen. Als alles al correct ingesteld is, zal je e-mail programma gewoon blijven werken. Tevens kun je altijd gebruik maken van de webmail via https://webmailsecure.com.

Mocht er in je mailprogramma een melding verschijnen over SSL of IP-adres wijziging, dan kun je deze negeren. Indien je geen e-mail meer kunt verzenden of ontvangen, dan dient de inkomende en uitgaande mailserver geupdate te worden naar “myfasthosting.email”.

  Zo ziet het eruit in Gmail voor verzenden.

En zo ziet het eruit voor ontvangen.

 

Klik hier voor onze uitgebreide handleiding E-mail instellen 2019

Controle website instellingen

Heb je zowel je domeinnaam als je website bij ons geregeld?
Dan verandert er niets, je website wordt in de ochtend van 21 mei door ons verhuisd naar een ander IPadres.

Staat je domeinnaam elders geregistreerd maar is de website bij SoPressed gehost?
Dan is er bij de partij die de domeinregistratie regelt 1 handeling (en als je het perfect wilt doen 2x) een kleine handeling nodig om te zorgen dat je domeinnaam naar de juiste server wijst.

Handeling 1 (niet verplicht, wel handig)
Vóór 19 mei:
Vraag je domeinregistrar om de TTL naar 300 te zetten.

TTL? Wat is dat?

Wees vooral gerust:
Voor jouw registrar is dit net zo’n normale vraag als een halfje volkoren vragen bij de bakker.

Hoe kom ik erachter wie mijn registrar is?
Dat is de partij van wie je de factuur voor je domeinnaam elk jaar ontvangt. Heb je geen idee? Vraag het ons. Wij kunnen dat zo achterhalen.

Handeling 2 (noodzakelijk op 21 mei)
Op 21 mei vraag je de domeinregistrar om de DNS “A records” of de nameservers te wijzigen. (of je doet dit zelf in hun controlpanel). Dankzij de 1e wijziging heeft deze nu vrijwel direct effect. De benodigde gegevens vind je online in onze uitgebreide instructie.

Ik houd niet van veranderingen. Moet dit nu écht?
Daar kunnen we kort over zijn. Ja. Dat moet écht. Vaker dan je lief is verandert er wel iets op dit gebied. Website = Werkwoord. En de technologie eromheen al helemaal. Gelukkig kunnen alle andere updates en upgrades voor jullie volledig achter de schermen worden geregeld.

Na de migratie
Enkel indien FTP of e-mail accounts direct verbonden zijn op basis van de server hostname, dienen deze handmatig worden geupdate. In alle andere gevallen gaat de migratie geruisloos. Afhankelijk van het e-mail programma kan er nog een melding verschijnen dat er een nieuw IP adres of SSL is gedetecteerd, echter kunnen deze meldingen genegeerd worden. 

SoLITE

Het onderhoudspakket voor de "brochure" website waar weinig aan verandert. Updates, schoonmaak database en onderhoud ca 4 keer per jaar. Daarnaast vooral interessant voor de DIY ondernemer met voldoende technische kennis vanwege alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoComfort

Het onderhoudspakket voor de kleinere website met inhoud waar je zelf ook aan werkt. Met technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud.Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoCherish

Het onderhoudspakket voor de meer dynamische website met inhoud waar je zelf ook aan werkt, of die wij met onze VA service voor je vullen. Met styling updates, aanpassingen in structuur, formulieren, menu en footer, technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud. Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. Ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket inclusief Webshop, Meertalig en Membersites, enorm veel voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

Van jongs af aan mijn passie: de schaar, de stof, de naald en de draad

Wie mij al langer kent kan zich nog wel herinneren dat er altijd draadjes onder je sokken zaten als je op bezoek was geweest.

PDF toevoegen aan je WordPress website

PDF bestand op je WordPress website plaatsen of Embedden (insluiten) Hoe plaats je een PDF bestand in je WordPress website? Een PDF kun je zonder plugin via Mediabibliotheek toevoegen. Ga naar je dashboard en kies bij Media : Media toevoegen. Upload je PDF bestand....

Divi builder time out – browsercache legen!

Browsercache is een lastig ding, omdat het alleen om jouw computer gaat en hoe het gedrag van je browser daar is ingesteld. In Divi worden veel bestanden uit stylesheets vaak onbedoeld in je browser opgeslagen. Heb je een probleem met bewerken in Divi. Probeer dan...

Mail van Bart – Basaal Online Beveiliging

Klanten van ons ontvangen Emails (ongevraagd) dus tegen alle AVG en EU regels in, van Bart van Basaal. Bart heeft blijkbaar niet veel klanten ondanks dat hij specialist is en gelooft nog in bangmakerij als de ultieme acquisitietool. Hij is volgens zijn website...

Google Search Console : Problem detected

Stel: Je hebt een website en deze heb je aangemeld bij Google Search Console, of wij hebben dat voor jou gedaan. Dat is handig, want dan weet Google van het bestaan van jouw website af en crawlt deze van tijd tot tijd. Zodat relevante zoekopdrachten een linkje naar...

Top 5 online musthaves voor Virtual Assistants

Top 5 musthaves for any VA. Especially if you’re working in WordPress.

TTL Time to live

Verklaring technische termen voor de liefhebber Elk DNS-record heeft een TTL. TTL staat voor Time To Live. Heel simpel gezegd betekent dit hoe lang een DNS-record onthouden moet worden. Je kunt de TTL aanpassen met deze handleiding. DNS is het systeem dat domeinnamen...

Server upgrade mei 2019

Zoals aangekondigd in de mailing aan alle klanten van SoPressed wordt je cPanel hosting account op 21 mei 2019 overgezet naar een andere, nieuwere server. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste mogelijkheden en je website nog wat sneller zal worden. NVMe,...

Checklist live zetten

Voor al onze Members: of je nu zelf je site maakt of dat wij het (deels) voor je doen: er zijn heel wat puntjes die je beter even naloopt. Onze checklist is continue in beweging en een heel fijn hulpmiddel om meteen goed van start te gaan met je nieuwe /vernieuwde Website!

You are unauthorized to view this page.

Waarom je beter geen Weebly Wix Webs of Jimdo kiest

Been there! Done That... Eerlijk is eerlijk: ik ben ook ooit begonnen met zoiets... Wix. De vroegere HTML sites die ik heb gemaakt tel ik even niet mee. Dat was namelijk in de vorige eeuw. Ben je destijds net als ik in de valkuil van de DIY pakketjes getrapt, niets...
Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach

Tools we ❥

Handige Wordpress plugins en andere online tools. 

Gravity Forms

De beste formulieren plugin. Voor een contactformulier met auto-responder, voor een betaalformulier met Mollie en iDeal, een enquete, poll of quiz, bedenk iets dat je online kunt invullen en Gravity is de plugin waarmee we het kunnen maken. Jaarlijks een uitgave voor ons, maar goed nieuws voor onze klanten want alle Add Ons zijn beschikbaar in je website bij alle SoPressed onderhoudspakketten. Gewoon even vragen!

Voor installatie, uitleg, het inrichten van Gravity op jouw website en training voor Gravity Forms tegen scherp tarief kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Online afrekenen iDeal

Natuurlijk laat je klanten online afrekenen op je Wordpress website. Er zijn vele opties,  op dit moment is Mollie voor Nederlandse klanten wel de winnaar voor ons. Op onze website kom je ook nog Sisow en Paypal tegen. Mollie kan je snel online aanmaken en rekent de laagste kosten, ook Credit Cards mogelijk en terugkerende betalingen. Geen abonnement. Wat houdt je nog tegen?

Book like a Boss

Voor iedereen! Het was even zoeken (jarenlang om precies te zijn). Maar dit is hem geworden. Afspraken maken online en online verzetten.
Werkt. Gewoon. Zoals het hoort. 

Doet zijn naam eer aan, ook onze klanten zijn dol op deze handige methode om mijn tijd te reserveren.

Divi (Elegant Themes)

Als DiviDiva en Divifan van het 1e uur heb ik uiteraard een linkje om je eigen account aan te kunnen maken bij Elegant Themes. Voor als je geen website van SoPressed hebt, of je eigen account prettiger vind voor eigen support en updates wanneer je wilt. Je krijgt er Bloom en Monarch bij!

 

WP Feedback

Deze is meer voor onszelf, maar misschien ben jij ook een Wordpress websitebouwer en ken je het probleem?
Met WP Feedback kun je zonder projectmanagement tool je klanten rechtstreeks in de site hun opmerkingen laten geven. Alsof je naast ze zit. Wat ik overigens nog steeds graag doe in onze 1-op-1 trainingen.
WP Feedback komt Inclusief eenvoudig screenshots toevoegen, takenlijst en dashboard en meldingen. En binnenkort met een eigen multi-dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

WPML

WPML Wordpress & Divi

Dé enige echte goede vertaal plugin voor Wordpress en Divi
Kost wat maar bespaart je tegelijkertijd heel veel tijd en gedoe. Werkt perfect met Divi!

Groot voordeel van WMPL is dat het geen afzonderlijke pagina's voor andere talen maakt en zo je structuur overzichtelijk blijft. Menu-synchronisatie, zodra je een vertaling toevoegt even syncen... en je menu is in alle talen up-to-date.

SEO voor meer talen waarbij je zelfs voor 1 foto eigen SEO ALT-tags kunt geven. En o.a. een optie om onze favoriet GravityForms te vertalen.

Divi Life

Divi Overlays, Divi Bars, Divi Childthemes...
Heel leuk winkelen bij Tim Strifler
Ook deze link is meer voor Wordpress bouwers dan voor onze eigen klanten.

Memberpress

Uitgebreide opties voor (betaalde) Membershipsites.
Achter de schermen worden de opties verder getest. Veelbelovend dus al in het rijtje ¨Tools we Love¨

Wordpress uitgebreide zoekfunctie

Met deze plugin kun je de zoekfunctie van Wordpress uitbreiden tot in ALLE woorden in bijlagen. Dus ook als je veel PDF bestanden in je website hebt.