Server upgrade mei 2019

door Handleidingen

Zoals aangekondigd in de mailing aan alle klanten van SoPressed wordt je cPanel hosting account op 21 mei 2019 overgezet naar een andere, nieuwere server. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste mogelijkheden en je website nog wat sneller zal worden.

NVMe, de opvolger van SSD
Nieuwste opslag technologie

Wij zijn blij dat wij in 2017 hebben gekozen voor die grote overstap. Nu zitten we namelijk bij de 1e host in Nederland die alle hosting diensten op NVMe (opvolger van SSD) aanbiedt en daar zijn we zeer trots op!
Dit type opslag is de opvolger van SSD en is circa 7x sneller. Alle servers krijgen een upgrade naar de nieuwste reeks servers met de nieuwste softwarematige opties en tevens nóg snellere processoren. Klanten op eerdere generaties hardware (tot en met s1108) zullen in de komende weken worden gemigreerd naar 2019 hardware.

Wat dien ik te controleren?

Graag vragen we je om in je e-mail programma instellingen te controleren (ook op mobiel en tablet indien van toepassing) of je nog ergens “s1108.myfasthosting.com” als mailserver voor inkomende en uitgaande mail gebruikt. Indien dat zo is, dient deze aangepast te worden naar
myfasthosting.email

Mocht je daar zelf niet uitkomen, laat het ons weten. Als je een screenshot wilt meesturen van je huidige instellingen, laten we je voor 21 mei weten hoe en waar je de aanpassing kunt maken. Dan kunnen we de omzetting doen zonder dat je daar iets van merkt.

Accountgegevens
Huidig server adres s1108.myfasthosting.com IP-adres 217.182.3.1
Nieuw server adres s1113.myfasthosting.com IP-adres 151.80.113.113
Datum overzetting: 21 mei 2019

Moet ik hiervoor iets doen?
Je hoeft zelf niets te doen, wij maken alles voor jou in orde. Er veranderd niets aan je data of login gegevens, enkel je IP-adres en server adres veranderen. Als alles al correct ingesteld is, zal je e-mail programma gewoon blijven werken. Tevens kun je altijd gebruik maken van de webmail via https://webmailsecure.com.

Mocht er in je mailprogramma een melding verschijnen over SSL of IP-adres wijziging, dan kun je deze negeren. Indien je geen e-mail meer kunt verzenden of ontvangen, dan dient de inkomende en uitgaande mailserver geupdate te worden naar “myfasthosting.email”.

  Zo ziet het eruit in Gmail voor verzenden.

En zo ziet het eruit voor ontvangen.

 

Klik hier voor onze uitgebreide handleiding E-mail instellen 2019

Controle website instellingen

Heb je zowel je domeinnaam als je website bij ons geregeld?
Dan verandert er niets, je website wordt in de ochtend van 21 mei door ons verhuisd naar een ander IPadres.

Staat je domeinnaam elders geregistreerd maar is de website bij SoPressed gehost?
Dan is er bij de partij die de domeinregistratie regelt 1 handeling (en als je het perfect wilt doen 2x) een kleine handeling nodig om te zorgen dat je domeinnaam naar de juiste server wijst.

Handeling 1 (niet verplicht, wel handig)
Vóór 19 mei:
Vraag je domeinregistrar om de TTL naar 300 te zetten.

TTL? Wat is dat?

Wees vooral gerust:
Voor jouw registrar is dit net zo’n normale vraag als een halfje volkoren vragen bij de bakker.

Hoe kom ik erachter wie mijn registrar is?
Dat is de partij van wie je de factuur voor je domeinnaam elk jaar ontvangt. Heb je geen idee? Vraag het ons. Wij kunnen dat zo achterhalen.

Handeling 2 (noodzakelijk op 21 mei)
Op 21 mei vraag je de domeinregistrar om de DNS “A records” of de nameservers te wijzigen. (of je doet dit zelf in hun controlpanel). Dankzij de 1e wijziging heeft deze nu vrijwel direct effect. De benodigde gegevens vind je online in onze uitgebreide instructie.

Ik houd niet van veranderingen. Moet dit nu écht?
Daar kunnen we kort over zijn. Ja. Dat moet écht. Vaker dan je lief is verandert er wel iets op dit gebied. Website = Werkwoord. En de technologie eromheen al helemaal. Gelukkig kunnen alle andere updates en upgrades voor jullie volledig achter de schermen worden geregeld.

Na de migratie
Enkel indien FTP of e-mail accounts direct verbonden zijn op basis van de server hostname, dienen deze handmatig worden geupdate. In alle andere gevallen gaat de migratie geruisloos. Afhankelijk van het e-mail programma kan er nog een melding verschijnen dat er een nieuw IP adres of SSL is gedetecteerd, echter kunnen deze meldingen genegeerd worden. 

SoLITE

Het onderhoudspakket voor de “brochure” website waar weinig aan verandert. Updates, schoonmaak database en onderhoud ca 4 keer per jaar. Daarnaast vooral interessant voor de DIY ondernemer met voldoende technische kennis vanwege alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoComfort

Het onderhoudspakket voor de kleinere website met inhoud waar je zelf ook aan werkt. Met technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud.Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoCherish

Het onderhoudspakket voor de meer dynamische website met inhoud waar je zelf ook aan werkt, of die wij met onze VA service voor je vullen. Met styling updates, aanpassingen in structuur, formulieren, menu en footer, technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud. Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. Ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket inclusief Webshop, Meertalig en Membersites, enorm veel voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

Membershipsite voor WordPress & Divi

Om te beginnen : er zijn eenvoudige lidmaatschapssites en complexe sites. Ongecompliceerde lidmaatschapssites hoeven niet eenvoudig te zijn. Simpeler of Complexer? Een eenvoudige lidmaatschapssite, daaronder verstaan we: Iemand betaald om lid te worden van de...

Hoe maak je een HTML handtekening voor je E-mail

Het staat mooi. Professioneel. Sluit naadloos aan bij je mooie website en huisstijl.Je E-mail sluit je af met een HTML handtekening die automatisch onder alle verzonden mail verschijnt. In veel mailprogramma´s kun je een handtekening instellen. Maar soms is je...

Membership of Online training

De meest gevraagde opties in de lente van 2020. Iets met een lockdown en thuiswerken.Wat is het verschil, welke gebruik je wanneer en waarvoor? Heb je het écht wel nodig?En kan je dit ook slim combineren? Mijn favoriete antwoord al uit het notaris tijdperk:  Dat hangt...

Feedbackfunctie in je website

Heb je hem al gezien in je website? Nu kun je rechtstreeks in je site al je vragen en Feedback kwijt. Je kunt heel eenvoudig screenshots toevoegen. Ik krijg een dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

Youtube video embedden op je WordPress Website

Deze meneer legt dat even snel en duidelijk uit. Zo dus! Kies embedden in plaats van delen en zet ?rel=0 achter de videolink in de insluitcode. Hij heeft ook een tip hoe je alleen je eigen gerelateerde video's aan het einde kunt tonen.

Whatsapp op je website toevoegen

Hoe gebruik je Click to Chat in Wordpress Met de click to chat-functie van WhatsApp kun je met iemand chatten zonder dat zijn of haar telefoonnummer in het adresboek van je telefoon is opgeslagen. Door op de link te klikken, wordt er automatisch een chat met de...

Selfies & Storytelling…

Woorden die een paar jaar geleden voor mij nog niet bestonden! Anno 2020 kan zelfs ik er niet meer omheen. Storytelling is hot voor mijn klanten dus achter de schermen doe ik daar meer mee dan mijn omgeving zal vermoeden. Maar Selfies? No way. Tot ik de Masterclass...

Divi en WPML Meertalige WordPress website

Je wilt een meertalige website en hebt Divi? Dan adviseren we je om WPML te gebruiken, een premium plugin waarmee je zonder pagina’s te kopiëren echt alleen de teksten in de pagina’s en berichten vertaalt.

Hét Managementboek van 2020

Werk aan je Charisma  3 boeken mochten wij verloten onder de lezers van de nieuwsbrief. De gelukkige winnaars hebben inmiddels bericht gehad.   https://youtu.be/-_ftzLoqiqI 3 winnaars Heb je het boek niet gewonnen maar wil je het boek wel graag lezen?  Dan kun je het...
Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach

Tools we ❥

Handige Wordpress plugins en andere online tools. 

Gravity Forms

De beste formulieren plugin. Voor een contactformulier met auto-responder, voor een betaalformulier met Mollie en iDeal, een enquete, poll of quiz, bedenk iets dat je online kunt invullen en Gravity is de plugin waarmee we het kunnen maken. Jaarlijks een uitgave voor ons, maar goed nieuws voor onze klanten want alle Add Ons zijn beschikbaar in je website bij alle SoPressed onderhoudspakketten. Gewoon even vragen!

Voor installatie, uitleg, het inrichten van Gravity op jouw website en training voor Gravity Forms tegen scherp tarief kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Online afrekenen iDeal

Natuurlijk laat je klanten online afrekenen op je Wordpress website. Er zijn vele opties,  op dit moment is Mollie voor Nederlandse klanten wel de winnaar voor ons. Op onze website kom je ook nog Sisow en Paypal tegen. Mollie kan je snel online aanmaken en rekent de laagste kosten, ook Credit Cards mogelijk en terugkerende betalingen. Geen abonnement. Wat houdt je nog tegen?

Book like a Boss

Voor iedereen! Het was even zoeken (jarenlang om precies te zijn). Maar dit is hem geworden. Afspraken maken online en online verzetten.
Werkt. Gewoon. Zoals het hoort. 

Doet zijn naam eer aan, ook onze klanten zijn dol op deze handige methode om mijn tijd te reserveren.

Divi (Elegant Themes)

Als DiviDiva en Divifan van het 1e uur heb ik uiteraard een linkje om je eigen account aan te kunnen maken bij Elegant Themes. Voor als je geen website van SoPressed hebt, of je eigen account prettiger vind voor eigen support en updates wanneer je wilt. Je krijgt er Bloom en Monarch bij!

 

WP Feedback

Deze is meer voor onszelf, maar misschien ben jij ook een Wordpress websitebouwer en ken je het probleem?
Met WP Feedback kun je zonder projectmanagement tool je klanten rechtstreeks in de site hun opmerkingen laten geven. Alsof je naast ze zit. Wat ik overigens nog steeds graag doe in onze 1-op-1 trainingen.
WP Feedback komt Inclusief eenvoudig screenshots toevoegen, takenlijst en dashboard en meldingen. En binnenkort met een eigen multi-dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

WPML

WPML Wordpress & Divi

Dé enige echte goede vertaal plugin voor Wordpress en Divi
Kost wat maar bespaart je tegelijkertijd heel veel tijd en gedoe. Werkt perfect met Divi!

Groot voordeel van WMPL is dat het geen afzonderlijke pagina's voor andere talen maakt en zo je structuur overzichtelijk blijft. Menu-synchronisatie, zodra je een vertaling toevoegt even syncen... en je menu is in alle talen up-to-date.

SEO voor meer talen waarbij je zelfs voor 1 foto eigen SEO ALT-tags kunt geven. En o.a. een optie om onze favoriet GravityForms te vertalen.

Divi Life

Divi Overlays, Divi Bars, Divi Childthemes...
Heel leuk winkelen bij Tim Strifler
Ook deze link is meer voor Wordpress bouwers dan voor onze eigen klanten.

Memberpress

Uitgebreide opties voor (betaalde) Membershipsites.
Achter de schermen worden de opties verder getest. Veelbelovend dus al in het rijtje ¨Tools we Love¨

Wordpress uitgebreide zoekfunctie

Met deze plugin kun je de zoekfunctie van Wordpress uitbreiden tot in ALLE woorden in bijlagen. Dus ook als je veel PDF bestanden in je website hebt.

WP Google Maps

Schitterende interactieve kaarten tonen op je Wordpress website? De meest uitgebreide versie staat ook het toevoegen door bezoekers toe. Zoals bijvoorbeeld op VisitEstepona waar bezoekers hun eigen hotspots op de kaart kunnen zetten voor ons geliefde Estepona (Andalusie)