Server upgrade mei 2019

door

Zoals aangekondigd in de mailing aan alle klanten van SoPressed wordt je cPanel hosting account op 21 mei 2019 overgezet naar een andere, nieuwere server. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste mogelijkheden en je website nog wat sneller zal worden.

NVMe, de opvolger van SSD
Nieuwste opslag technologie

Wij zijn blij dat wij in 2017 hebben gekozen voor die grote overstap. Nu zitten we namelijk bij de 1e host in Nederland die alle hosting diensten op NVMe (opvolger van SSD) aanbiedt en daar zijn we zeer trots op!
Dit type opslag is de opvolger van SSD en is circa 7x sneller. Alle servers krijgen een upgrade naar de nieuwste reeks servers met de nieuwste softwarematige opties en tevens nóg snellere processoren. Klanten op eerdere generaties hardware (tot en met s1108) zullen in de komende weken worden gemigreerd naar 2019 hardware.

Wat dien ik te controleren?

Graag vragen we je om in je e-mail programma instellingen te controleren (ook op mobiel en tablet indien van toepassing) of je nog ergens “s1108.myfasthosting.com” als mailserver voor inkomende en uitgaande mail gebruikt. Indien dat zo is, dient deze aangepast te worden naar
myfasthosting.email

Mocht je daar zelf niet uitkomen, laat het ons weten. Als je een screenshot wilt meesturen van je huidige instellingen, laten we je voor 21 mei weten hoe en waar je de aanpassing kunt maken. Dan kunnen we de omzetting doen zonder dat je daar iets van merkt.

Accountgegevens
Huidig server adres s1108.myfasthosting.com IP-adres 217.182.3.1
Nieuw server adres s1113.myfasthosting.com IP-adres 151.80.113.113
Datum overzetting: 21 mei 2019

Moet ik hiervoor iets doen?
Je hoeft zelf niets te doen, wij maken alles voor jou in orde. Er veranderd niets aan je data of login gegevens, enkel je IP-adres en server adres veranderen. Als alles al correct ingesteld is, zal je e-mail programma gewoon blijven werken. Tevens kun je altijd gebruik maken van de webmail via https://webmailsecure.com.

Mocht er in je mailprogramma een melding verschijnen over SSL of IP-adres wijziging, dan kun je deze negeren. Indien je geen e-mail meer kunt verzenden of ontvangen, dan dient de inkomende en uitgaande mailserver geupdate te worden naar “myfasthosting.email”.

  Zo ziet het eruit in Gmail voor verzenden.

En zo ziet het eruit voor ontvangen.

 

Klik hier voor onze uitgebreide handleiding E-mail instellen 2019

Controle website instellingen

Heb je zowel je domeinnaam als je website bij ons geregeld?
Dan verandert er niets, je website wordt in de ochtend van 21 mei door ons verhuisd naar een ander IPadres.

Staat je domeinnaam elders geregistreerd maar is de website bij SoPressed gehost?
Dan is er bij de partij die de domeinregistratie regelt 1 handeling (en als je het perfect wilt doen 2x) een kleine handeling nodig om te zorgen dat je domeinnaam naar de juiste server wijst.

Handeling 1 (niet verplicht, wel handig)
Vóór 19 mei:
Vraag je domeinregistrar om de TTL naar 300 te zetten.

TTL? Wat is dat?

Wees vooral gerust:
Voor jouw registrar is dit net zo’n normale vraag als een halfje volkoren vragen bij de bakker.

Hoe kom ik erachter wie mijn registrar is?
Dat is de partij van wie je de factuur voor je domeinnaam elk jaar ontvangt. Heb je geen idee? Vraag het ons. Wij kunnen dat zo achterhalen.

Handeling 2 (noodzakelijk op 21 mei)
Op 21 mei vraag je de domeinregistrar om de DNS “A records” of de nameservers te wijzigen. (of je doet dit zelf in hun controlpanel). Dankzij de 1e wijziging heeft deze nu vrijwel direct effect. De benodigde gegevens vind je online in onze uitgebreide instructie.

Ik houd niet van veranderingen. Moet dit nu écht?
Daar kunnen we kort over zijn. Ja. Dat moet écht. Vaker dan je lief is verandert er wel iets op dit gebied. Website = Werkwoord. En de technologie eromheen al helemaal. Gelukkig kunnen alle andere updates en upgrades voor jullie volledig achter de schermen worden geregeld.

Na de migratie
Enkel indien FTP of e-mail accounts direct verbonden zijn op basis van de server hostname, dienen deze handmatig worden geupdate. In alle andere gevallen gaat de migratie geruisloos. Afhankelijk van het e-mail programma kan er nog een melding verschijnen dat er een nieuw IP adres of SSL is gedetecteerd, echter kunnen deze meldingen genegeerd worden. 

TTL Time to live

Verklaring technische termen voor de liefhebber Elk DNS-record heeft een TTL. TTL staat voor Time To Live. Heel simpel gezegd betekent dit hoe lang een DNS-record onthouden moet worden. Je kunt de TTL aanpassen met deze handleiding. DNS is het systeem dat domeinnamen...

Server upgrade mei 2019

Zoals aangekondigd in de mailing aan alle klanten van SoPressed wordt je cPanel hosting account op 21 mei 2019 overgezet naar een andere, nieuwere server. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste mogelijkheden en je website nog wat sneller zal worden. NVMe,...

Checklist live zetten

Voor al onze Members: of je nu zelf je site maakt of dat wij het (deels) voor je doen: er zijn heel wat puntjes die je beter even naloopt. Onze checklist is continue in beweging en een heel fijn hulpmiddel om meteen goed van start te gaan met je nieuwe /vernieuwde Website!

You are unauthorized to view this page.

Waarom je beter geen Weebly Wix Webs of Jimdo kiest

Been there! Done That... Eerlijk is eerlijk: ik ben ook ooit begonnen met zoiets... Wix. De vroegere HTML sites die ik heb gemaakt tel ik even niet mee. Dat was namelijk in de vorige eeuw. Ben je destijds net als ik in de valkuil van de DIY pakketjes getrapt, niets om...

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

Uitleg voor het instellen van Google producten na de overstap SSL. SoCherish pakket? Dan regelen wij dit voor je.

SEO – overgangswoorden

Google herkent overgangswoorden. Doe er je voordeel mee. Schrijf zoals je zelf graag een goed artikel zou lezen. En verwerk er ook overgangswoorden in: A aan de andere kant aan de ene kant aangenomen dat aangezien al met al alleen als als (gevolg (van)) als laatste...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach