Waarschuwing – regel je WordPress hosting goed…

door

Wat is er nodig voor een goede werking van je WordPress website:

Let op: PHP 5.6 is de laatste versie in de 5.x release, support door het PHP-team hierop liep tot 31 december 2016.
PHP 7 is sindsdien de nieuwe longterm supported versie geworden. Wij werken op dit moment met PHP 7.1 en testen met PHP 7.2

Oudere versies werken meestal nog wel, maar hebben de formele “End Of Life” bereikt, worden niet meer ondersteund en kunnen je site onnodig kwetsbaar maken.

Vraag je hosting!

Ontdek je net dat je site op verouderde versie(s) draait? Dat wil je niet. Vraag je hosting om de update uit te voeren. Doen ze dit niet. Realiseer je dan de risico’s. Je website is in goede handen met een onderhoudspakket van SoPressed, Bij slechte hosting loop je helaas nog altijd een risico op een hack. Hoofdoorzaak (41%!!!) van gehackte WordPress websites is belabberde hosting.
Wij willen en kunnen hiervoor dus geen verantwoordelijkheid nemen.

Copy-Paste en stuur deze vraag aan je host:

Dear host,
I’m interested in running the open-source WordPress <https://wordpress.org/> web software and I was wondering if my account supported the following:

  • PHP 7 or greater
  • MySQL 5.6 or greater OR MariaDB 10.0 or greater
  • The mod_rewrite Apache module
  • HTTPS support

Thanks!
Your Client.

Yoast helpt mee hosts hierop aan te spreken

Onze eigen Joost van Yoast SEO heeft een bijzonder tintje gegeven aan de nieuwste release van de populaire plugin.

Sinds Yoast SEO 4.5, worden site-eigenaren van wie de websites draaien op servers met een verouderde versie van PHP dringend verzocht te updaten naar een recentere versie. Minimaal is PHP 7 nodig. Heb je dat niet: naast traag ook echt onveilig. Ga met je tijd mee, omwille van veiligheid, snelheid, en maak je website weer future-proof. De meeste WordPress gebruikers hebben geen flauw idee van PHP. Laat staan van hun eigen versie. Lees hier het hele artikel.

DUURZAAM
Lekker duurzaam en zuinig: Tot 50% minder servers gebruiken om dezelfde resultaten te halen met PHP 7 met WordPress. Wij werken met PHP 7.3 op dit moment.
NB: Veel leuke en handige functies werken niet eens op vorige PHP versies.

GOED GEREGELD OP DE SERVER VAN SOPRESSED
Uiteraard draaien alle websites op de server van SoPressed al lang op PHP7.
Heb je elders hosting? En zie je de waarschuwing? Wil je host niet updaten? Goed moment om (ook) je hosting te verhuizen naar SoPressed!

TTL Time to live

Verklaring technische termen voor de liefhebber Elk DNS-record heeft een TTL. TTL staat voor Time To Live. Heel simpel gezegd betekent dit hoe lang een DNS-record onthouden moet worden. Je kunt de TTL aanpassen met deze handleiding. DNS is het systeem dat domeinnamen...

Server upgrade mei 2019

Zoals aangekondigd in de mailing aan alle klanten van SoPressed wordt je cPanel hosting account op 21 mei 2019 overgezet naar een andere, nieuwere server. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste mogelijkheden en je website nog wat sneller zal worden. NVMe,...

Checklist live zetten

Voor al onze Members: of je nu zelf je site maakt of dat wij het (deels) voor je doen: er zijn heel wat puntjes die je beter even naloopt. Onze checklist is continue in beweging en een heel fijn hulpmiddel om meteen goed van start te gaan met je nieuwe /vernieuwde Website!

You are unauthorized to view this page.

Waarom je beter geen Weebly Wix Webs of Jimdo kiest

Been there! Done That... Eerlijk is eerlijk: ik ben ook ooit begonnen met zoiets... Wix. De vroegere HTML sites die ik heb gemaakt tel ik even niet mee. Dat was namelijk in de vorige eeuw. Ben je destijds net als ik in de valkuil van de DIY pakketjes getrapt, niets om...

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

Uitleg voor het instellen van Google producten na de overstap SSL. SoCherish pakket? Dan regelen wij dit voor je.

SEO – overgangswoorden

Google herkent overgangswoorden. Doe er je voordeel mee. Schrijf zoals je zelf graag een goed artikel zou lezen. En verwerk er ook overgangswoorden in: A aan de andere kant aan de ene kant aangenomen dat aangezien al met al alleen als als (gevolg (van)) als laatste...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach