Wees jezelf! Anderen genoeg…

door

Verlaag je niet naar niveau CopyCat …

Men zegt dat je geen groter compliment kunt krijgen voor je werk dan wanneer je merkt dat het nagedaan wordt!
Dat is natuurlijk deels wel waar, maar een compliment in ontvangst nemen doet iedereen toch liever persoonlijk, met tenminste een persoonlijk berichtje “Je hebt me geïnspireerd, dankjewel” of “toen ik jouw website zag wist ik ineens dat ik dat ook zo wil gaan doen”

Stel je voor dat jouw teksten, producten, pakketten, trainingen en/of diensten – zelfs de prijzen ervan – een tikkie herschreven maar wel in essentie 1-op-1 worden overgenomen.
Dan sta je toch even raar te kijken. Je wilt niet weten hoeveel tijd er is besteed aan het uitwerken van trainingen, berekenen, en door ervaring jarenlang bijschaven. Natuurlijk zit er geen auteursrecht op een bepaald pakket. (Bij een complete website ligt dat anders…)

Collega online-ondernemers inspireren elkaar voortdurend. Ook ik laat me graag inspireren door goede voorbeelden. Ook ben ik niet bang een stukje van mezelf te geven – dat groeit immers vanzelf weer aan. Mijn slagzin!

Maar als je wel héél véél van jezelf en héél erg weinig van de ander op diens website terugziet? Elkaar notabene persoonlijk kent?
Aangekondigd met een Social Media Jubel: onze nieuwe website is bijna klaar!
Je kijkt 3 keer – Je gelooft je ogen niet. Dit overkwam mij dus een tijdje geleden. Een compliment? Ik kon het nog niet ontvangen.

Wat doe je als kind met een CopyCat?

Vroeger kopieërden veel meisjes mijn kleding, make-up en/of kapsel. Zelfs als het grandioos was mislukt 😀
Eentje had zelfs hetzelfde konijn, hetzelfde hok – jawel dezelfde voerbakjes – gekocht.
Aslof dat haar wel gelukkig zou maken. Had ze het even gevraagd dan had ik haar verteld dat het ten eerste een kl@#tehok was en dat het konijn zulke rare geluiden maakte dat ik er niet meer van sliep. Ze had het konijn met hok en al gratis mee kunnen nemen.
Graag zelfs! Win-Win.
Als er teveel kloontjes rondliepen: verzon ik gewoon iets nieuws en het liefst zo bizar extreem dat het heel raar zou zijn om hetzelfde te dragen. Zo heb ik vaak in zelfgehaakte truien rondgelopen. Namaken was kansloos.
Of ik droeg een petticoat met een oud colbert van mijn vader. Kocht unieke 2ehands kleding op het Waterlooplein en op de vrijmarkt. Ik leerde zo steeds beter een echt eigen stijl te vinden.

Wat doe je als volwassene met een CopyCat?

Eerst eens nagaan waarom iemand dat doet. Blijkbaar inspireer ik jou als online ondernemer, en wil je graag hetzelfde? Goed idee! Er is een groeiende vraag naar. Zoek jouw hoekje in de markt. Misschien kunnen we wel samenwerken.
Maak een afspraak. Ik bijt niet, maar kan jou juist op weg helpen. Ik ben namelijk niet alleen heel creatief en handig maar ook aardig, behulpzaam en heel collegiaal. Ik kan voor jou ook teksten schrijven en pakketjes maken die dan ook écht bij jou passen. Ik kan ook zorgen dat je website iets meer 1 geheel wordt. Ik kan je sjablonen en zelfs code meegeven om je site een stuk aantrekkelijker te maken. Dat kost je slechts een kleine vergoeding.

Is het voor jou een beetje moeilijk om te erkennen dat je jezelf en/of je eigen stijl nog niet goed genoeg vindt?
Pak dan nu de telefoon en bel 06-30331746 of vul alvast de vragenlijst in – Jouw stijl ontdekken en zichtbaar maken is namelijk precies mijn specialiteit!

Confronteren – voor niemand leuk
Ik belde mijn collega maar even op. Ik ben namelijk een Grote Meid. Stap erop af en spreek je uit.
Een onderbuikgevoel klopt helaas vaak beter dan de ander ooit zal durven toegeven.

En jij? Wil jij (ook) graag iets van de website van SoPressed gebruiken, of eenzelfde pakket in een andere regio of zelfs in de buurt aanbieden, bel me gewoon! Dan help ik je op weg, vertel ik je ook welke modules en trainingen wel en niet goed “werken” zodat je geen energie hoeft te steken in het kopiëren van diensten waar geen vraag naar is. Of waarvan hoognodig tijd/prijs moet worden aangepast. Mijn website is namelijk lang niet altijd up2date. Ik ben altijd met die van klanten bezig.

PS: Voor inspiratie op gebied van kleding heb ik tegenwoordig een andere website : SoDressed – waarmee ik op grotere schaal dan vroeger op school mensen inspireer en help om hun eigen unieke stijl te vinden.

It’s better to fail in originality than to succeed in imitation 
-Herman Melville-

In a world of copycats, being yourself is liberating & powerful
-author unknown-

P.S. ook mijn website is niet altijd even up2date. Ik werk altijd aan die van anderen!

TTL Time to live

Verklaring technische termen voor de liefhebber Elk DNS-record heeft een TTL. TTL staat voor Time To Live. Heel simpel gezegd betekent dit hoe lang een DNS-record onthouden moet worden. Je kunt de TTL aanpassen met deze handleiding. DNS is het systeem dat domeinnamen...

Server upgrade mei 2019

Zoals aangekondigd in de mailing aan alle klanten van SoPressed wordt je cPanel hosting account op 21 mei 2019 overgezet naar een andere, nieuwere server. Dit betekent dat je toegang krijgt tot de nieuwste mogelijkheden en je website nog wat sneller zal worden. NVMe,...

Checklist live zetten

Voor al onze Members: of je nu zelf je site maakt of dat wij het (deels) voor je doen: er zijn heel wat puntjes die je beter even naloopt. Onze checklist is continue in beweging en een heel fijn hulpmiddel om meteen goed van start te gaan met je nieuwe /vernieuwde Website!

You are unauthorized to view this page.

Waarom je beter geen Weebly Wix Webs of Jimdo kiest

Been there! Done That... Eerlijk is eerlijk: ik ben ook ooit begonnen met zoiets... Wix. De vroegere HTML sites die ik heb gemaakt tel ik even niet mee. Dat was namelijk in de vorige eeuw. Ben je destijds net als ik in de valkuil van de DIY pakketjes getrapt, niets om...

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

Uitleg voor het instellen van Google producten na de overstap SSL. SoCherish pakket? Dan regelen wij dit voor je.

SEO – overgangswoorden

Google herkent overgangswoorden. Doe er je voordeel mee. Schrijf zoals je zelf graag een goed artikel zou lezen. En verwerk er ook overgangswoorden in: A aan de andere kant aan de ene kant aangenomen dat aangezien al met al alleen als als (gevolg (van)) als laatste...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach