Wees jezelf! Anderen genoeg…

door

Verlaag je niet naar niveau CopyCat …

Men zegt dat je geen groter compliment kunt krijgen voor je werk dan wanneer je merkt dat het nagedaan wordt!
Dat is natuurlijk deels wel waar, maar een compliment in ontvangst nemen doet iedereen toch liever persoonlijk, met tenminste een persoonlijk berichtje “Je hebt me geïnspireerd, dankjewel” of “toen ik jouw website zag wist ik ineens dat ik dat ook zo wil gaan doen”

Stel je voor dat jouw teksten, producten, pakketten, trainingen en/of diensten - zelfs de prijzen ervan - een tikkie herschreven maar wel in essentie 1-op-1 worden overgenomen.
Dan sta je toch even raar te kijken. Je wilt niet weten hoeveel tijd er is besteed aan het uitwerken van trainingen, berekenen, en door ervaring jarenlang bijschaven. Natuurlijk zit er geen auteursrecht op een bepaald pakket. (Bij een complete website ligt dat anders…)

Collega online-ondernemers inspireren elkaar voortdurend. Ook ik laat me graag inspireren door goede voorbeelden. Ook ben ik niet bang een stukje van mezelf te geven - dat groeit immers vanzelf weer aan. Mijn slagzin!

Maar als je wel héél véél van jezelf en héél erg weinig van de ander op diens website terugziet? Elkaar notabene persoonlijk kent?
Aangekondigd met een Social Media Jubel: onze nieuwe website is bijna klaar!
Je kijkt 3 keer - Je gelooft je ogen niet. Dit overkwam mij dus een tijdje geleden. Een compliment? Ik kon het nog niet ontvangen.

Wat doe je als kind met een CopyCat?

Vroeger kopieërden veel meisjes mijn kleding, make-up en/of kapsel. Zelfs als het grandioos was mislukt 😀
Eentje had zelfs hetzelfde konijn, hetzelfde hok - jawel dezelfde voerbakjes - gekocht.
Aslof dat haar wel gelukkig zou maken. Had ze het even gevraagd dan had ik haar verteld dat het ten eerste een kl@#tehok was en dat het konijn zulke rare geluiden maakte dat ik er niet meer van sliep. Ze had het konijn met hok en al gratis mee kunnen nemen.
Graag zelfs! Win-Win.
Als er teveel kloontjes rondliepen: verzon ik gewoon iets nieuws en het liefst zo bizar extreem dat het heel raar zou zijn om hetzelfde te dragen. Zo heb ik vaak in zelfgehaakte truien rondgelopen. Namaken was kansloos.
Of ik droeg een petticoat met een oud colbert van mijn vader. Kocht unieke 2ehands kleding op het Waterlooplein en op de vrijmarkt. Ik leerde zo steeds beter een echt eigen stijl te vinden.

Wat doe je als volwassene met een CopyCat?

Eerst eens nagaan waarom iemand dat doet. Blijkbaar inspireer ik jou als online ondernemer, en wil je graag hetzelfde? Goed idee! Er is een groeiende vraag naar. Zoek jouw hoekje in de markt. Misschien kunnen we wel samenwerken.
Maak een afspraak. Ik bijt niet, maar kan jou juist op weg helpen. Ik ben namelijk niet alleen heel creatief en handig maar ook aardig, behulpzaam en heel collegiaal. Ik kan voor jou ook teksten schrijven en pakketjes maken die dan ook écht bij jou passen. Ik kan ook zorgen dat je website iets meer 1 geheel wordt. Ik kan je sjablonen en zelfs code meegeven om je site een stuk aantrekkelijker te maken. Dat kost je slechts een kleine vergoeding.

Is het voor jou een beetje moeilijk om te erkennen dat je jezelf en/of je eigen stijl nog niet goed genoeg vindt?
Pak dan nu de telefoon en bel 06-30331746 of vul alvast de vragenlijst in - Jouw stijl ontdekken en zichtbaar maken is namelijk precies mijn specialiteit!

Confronteren - voor niemand leuk
Ik belde mijn collega maar even op. Ik ben namelijk een Grote Meid. Stap erop af en spreek je uit.
Een onderbuikgevoel klopt helaas vaak beter dan de ander ooit zal durven toegeven.

En jij? Wil jij (ook) graag iets van de website van SoPressed gebruiken, of eenzelfde pakket in een andere regio of zelfs in de buurt aanbieden, bel me gewoon! Dan help ik je op weg, vertel ik je ook welke modules en trainingen wel en niet goed “werken” zodat je geen energie hoeft te steken in het kopiëren van diensten waar geen vraag naar is. Of waarvan hoognodig tijd/prijs moet worden aangepast. Mijn website is namelijk lang niet altijd up2date. Ik ben altijd met die van klanten bezig.

PS: Voor inspiratie op gebied van kleding heb ik tegenwoordig een andere website : SoDressed - waarmee ik op grotere schaal dan vroeger op school mensen inspireer en help om hun eigen unieke stijl te vinden.

It’s better to fail in originality than to succeed in imitation 
-Herman Melville-

In a world of copycats, being yourself is liberating & powerful
-author unknown-

P.S. ook mijn website is niet altijd even up2date. Ik werk altijd aan die van anderen!

SoLITE

Het onderhoudspakket voor de "brochure" website waar weinig aan verandert. Updates, schoonmaak database en onderhoud ca 4 keer per jaar. Daarnaast vooral interessant voor de DIY ondernemer met voldoende technische kennis vanwege alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoComfort

Het onderhoudspakket voor de kleinere website met inhoud waar je zelf ook aan werkt. Met technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud.Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket, stukken voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

SoCherish

Het onderhoudspakket voor de meer dynamische website met inhoud waar je zelf ook aan werkt, of die wij met onze VA service voor je vullen. Met styling updates, aanpassingen in structuur, formulieren, menu en footer, technisch support en maandelijks updates, schoonmaak database en onderhoud. Support houdt tevens in het terugplaatsen van een Backup bij klantfouten. Ook hier alle benodigde licenties in 1 pakket inclusief Webshop, Meertalig en Membersites, enorm veel voordeliger dan wanneer je deze zelf gaat aanschaffen.

Hét Managementboek van 2020

Werk aan je Charisma  3 boeken mochten wij verloten onder de lezers van de nieuwsbrief. De gelukkige winnaars hebben inmiddels bericht gehad.   3 winnaars Heb je het boek niet gewonnen maar wil je het boek wel graag lezen?  Dan kun je het inzien en bestellen...

Content versus Onderhoud

Omdat het nog al eens voorkomt dat extra uitleg nodig is.Het verschil tussen onderhoud en contentbeheer:Onderhoud van je websiteEen website heeft geen bestaansrecht zonder onderhoud.De broodnodige updates. Het maken en terugplaatsen van back-ups en het onderhouden van...

Meerdere foto’s tegelijk verkleinen in Windows 7, 8 en 10

Wil je snel meerdere foto's (afbeeldingen) tegelijk verkleinen in Windows 7, 8 en 10 – zonder extra software? Verklein de bestandsgrootte en de afmeting van je foto's tegelijk met deze handleiding: Zet de foto's bij elkaar in 1 map:Klik met de rechtermuisknop op je...

Van jongs af aan mijn passie: de schaar, de stof, de naald en de draad

Wie mij al langer kent kan zich nog wel herinneren dat er altijd draadjes onder je sokken zaten als je op bezoek was geweest.

Font Awesome icons in Divi gebruiken

Toevoegen icoontjes van Font Awesome aan je Wordpress & Divi website Ga naar de Divi Module (meestal is dat Tekst maar dit kan ook in b.v. ook in een Divi prijstabel zoals bij ons voorbeeld)  Ga naar instellingen (2e icoontje, het tandwieltje) Klik op de tab...

Dáág lieve oude trouwe Divi Builder!

Durf jij het ook, overstappen naar de nieuwe Divi builder met deze hulp? We hebben hem niet meer nodig. Als je nog maar  kort met Divi werkt wist je dat al. Heb je de oude Klassieke builder wellicht nooit gebruikt. Maar wij konden "vroeger" lezen en schrijven met...

PDF toevoegen aan je WordPress website

PDF bestand op je WordPress website plaatsen of Embedden (insluiten) Hoe plaats je een PDF bestand in je WordPress website? Een PDF kun je zonder plugin via Mediabibliotheek toevoegen. Ga naar je dashboard en kies bij Media : Media toevoegen. Upload je PDF bestand....

Google Search Console : Problem detected

Stel: Je hebt een website en deze heb je aangemeld bij Google Search Console, of wij hebben dat voor jou gedaan. Dat is handig, want dan weet Google van het bestaan van jouw website af en crawlt deze van tijd tot tijd. Zodat relevante zoekopdrachten een linkje naar...

Divi builder time out – browsercache legen!

Browsercache is een lastig ding, omdat het alleen om jouw computer gaat en hoe het gedrag van je browser daar is ingesteld. In Divi worden veel bestanden uit stylesheets vaak onbedoeld in je browser opgeslagen. Heb je een probleem met bewerken in Divi. Probeer dan...

Mail van Bart – Basaal Online Beveiliging

Klanten van ons ontvangen Emails (ongevraagd) dus tegen alle AVG en EU regels in, van Bart van Basaal. Bart heeft blijkbaar niet veel klanten ondanks dat hij specialist is en gelooft nog in bangmakerij als de ultieme acquisitietool. Hij is volgens zijn website...
Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach

Tools we ❥

Handige Wordpress plugins en andere online tools. 

Gravity Forms

De beste formulieren plugin. Voor een contactformulier met auto-responder, voor een betaalformulier met Mollie en iDeal, een enquete, poll of quiz, bedenk iets dat je online kunt invullen en Gravity is de plugin waarmee we het kunnen maken. Jaarlijks een uitgave voor ons, maar goed nieuws voor onze klanten want alle Add Ons zijn beschikbaar in je website bij alle SoPressed onderhoudspakketten. Gewoon even vragen!

Voor installatie, uitleg, het inrichten van Gravity op jouw website en training voor Gravity Forms tegen scherp tarief kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Online afrekenen iDeal

Natuurlijk laat je klanten online afrekenen op je Wordpress website. Er zijn vele opties,  op dit moment is Mollie voor Nederlandse klanten wel de winnaar voor ons. Op onze website kom je ook nog Sisow en Paypal tegen. Mollie kan je snel online aanmaken en rekent de laagste kosten, ook Credit Cards mogelijk en terugkerende betalingen. Geen abonnement. Wat houdt je nog tegen?

Book like a Boss

Voor iedereen! Het was even zoeken (jarenlang om precies te zijn). Maar dit is hem geworden. Afspraken maken online en online verzetten.
Werkt. Gewoon. Zoals het hoort. 

Doet zijn naam eer aan, ook onze klanten zijn dol op deze handige methode om mijn tijd te reserveren.

Divi (Elegant Themes)

Als DiviDiva en Divifan van het 1e uur heb ik uiteraard een linkje om je eigen account aan te kunnen maken bij Elegant Themes. Voor als je geen website van SoPressed hebt, of je eigen account prettiger vind voor eigen support en updates wanneer je wilt. Je krijgt er Bloom en Monarch bij!

 

WP Feedback

Deze is meer voor onszelf, maar misschien ben jij ook een Wordpress websitebouwer en ken je het probleem?
Met WP Feedback kun je zonder projectmanagement tool je klanten rechtstreeks in de site hun opmerkingen laten geven. Alsof je naast ze zit. Wat ik overigens nog steeds graag doe in onze 1-op-1 trainingen.
WP Feedback komt Inclusief eenvoudig screenshots toevoegen, takenlijst en dashboard en meldingen. En binnenkort met een eigen multi-dashboard zodat ik al jullie Feedback op 1 plek bij elkaar heb!

WPML

WPML Wordpress & Divi

Dé enige echte goede vertaal plugin voor Wordpress en Divi
Kost wat maar bespaart je tegelijkertijd heel veel tijd en gedoe. Werkt perfect met Divi!

Groot voordeel van WMPL is dat het geen afzonderlijke pagina's voor andere talen maakt en zo je structuur overzichtelijk blijft. Menu-synchronisatie, zodra je een vertaling toevoegt even syncen... en je menu is in alle talen up-to-date.

SEO voor meer talen waarbij je zelfs voor 1 foto eigen SEO ALT-tags kunt geven. En o.a. een optie om onze favoriet GravityForms te vertalen.

Divi Life

Divi Overlays, Divi Bars, Divi Childthemes...
Heel leuk winkelen bij Tim Strifler
Ook deze link is meer voor Wordpress bouwers dan voor onze eigen klanten.

Memberpress

Uitgebreide opties voor (betaalde) Membershipsites.
Achter de schermen worden de opties verder getest. Veelbelovend dus al in het rijtje ¨Tools we Love¨

Wordpress uitgebreide zoekfunctie

Met deze plugin kun je de zoekfunctie van Wordpress uitbreiden tot in ALLE woorden in bijlagen. Dus ook als je veel PDF bestanden in je website hebt.

WP Google Maps

Schitterende interactieve kaarten tonen op je Wordpress website? De meest uitgebreide versie staat ook het toevoegen door bezoekers toe. Zoals bijvoorbeeld op VisitEstepona waar bezoekers hun eigen hotspots op de kaart kunnen zetten voor ons geliefde Estepona (Andalusie)