Privacyverklaring en de AVG

door | Handleidingen, WordPress

25 mei is het zover. Invoering van de AVG - ofwel de nieuwe wet op Privacy en persoonsgegevens?

Wist je al? Mooi! Ben je al voorbereid? Superrrrr...
Wij zijn in elk geval bijna klaar. Maar de meerderheid van onze klanten niet of nauwelijks. Vandaar dat we een mailing stuurden.

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt, persoonsgegevens verzamelt en/of mailings zoals deze verstuurt. We begeleiden jullie graag in dit AVG Proces waar we kunnen. Er zijn diverse stappen te zetten... maar laten we er gewoon 1 tegelijk doen.

Stap 1 - deze is voor iedereen!

Zorg dat je vast een privacyverklaring op je website hebt staan. Deze verklaring maak je bijvoorbeeld met deze handige tool:
https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring-generator/start/

Vul je gegevens in en sla de tekst op. Let op: In de tekst dienen nog een aantal velden te worden ingevuld, onder meer hoe lang je gegevens bewaart en voor welk doel.
Een doel kan zijn : omdat dit moet van de Belastingdienst (de bewaartermijn is dan 7 jaar)
Maak in je website een nieuwe pagina "Privacyverklaring" en koppel deze pagina bijvoorbeeld aan het menu onder je website. Of in de onderste balk (Voettekst)
Had je al Algemene Voorwaarden, dan kan je daar ook een linkje plaatsen. NB: Niet de verklaring van iemand anders kopiëren, voor iedereen is de uitkomst nét een tikje anders, en een verkeerde verklaring is misschien nog wel slechter dan géén verklaring.

Wil je dat wij dat voor je doen? Prima, voor alle SoCherish klanten is plaatsing en koppeling in de footer (of andere logische plek) gratis. Mail ons jouw tekst in een bijlage en wij regelen het. Ook als je geen onderhoudpakket hebt mag je tekst aan ons mailen om te plaatsen: Speciaal voor serviceklusjes en support hebben we een Name-Your-Price module. Dan betaal je gewoon wat het jou waard is.

Check SSL / https

Bezoek even je eigen website en kijk of er een https:// voor staat en een slotje. Ja? Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt binnenkort stap 2 van ons.
Nee? Regel zo spoedig mogelijk een SSL certificaat want vanaf mei zal hier zoveel op worden gelet dat je website door het ontbreken van het slotje niet zo vertrouwd overkomt.
Ook al heb je geen enkel contactformulier of wat dan ook erop staan dat gegevens verzamelt... Geen slotje kan een lelijke melding geven aan je bezoekers.

Heb je ook je hosting bij SoPressed?
Tussen 3 april en 24 mei installeren we helemaal gratis SSL op je website bij een bestaand of nieuw SoCherish onderhoudspakket.
Kies nu je SoCherish pakket of stuur een mailtje als je wel een onderhoudspakket + hosting bij ons hebt maar nog geen slotje ziet.

Heb je geen onderhoudspakket of geen idee waar dat voor nodig is?
Regel het nu snel online.

Lees ook de volgende stappen:

Stap 2

Stap 3

Stap 4

 

Voorkeurdomein instellen in Google Search Console

Een voorkeursdomein opgeven: Open de homepage van Search Console en klik op de gewenste site. Klik op het tandwielpictogram  en klik op Site-instellingen. Selecteer de gewenste optie in het gedeelte Voorkeursdomein. Zie je de optie niet? Open dan de oude versie van...

Over naar SSL – Google Search Console en Analytics aanpassen

When you move your site to ssl, you have to adjust your settings in Google Analytics and Google Webmaster Tools/Search Console accordingly. It’s not much work, but it’s important you fix it. In short, you need to set your primary domain in both Webmaster Tools as in...

SEO – overgangswoorden

Een inleiding, eventueel in een ander lettertype. Ik zie ze veel, die beginnen ongeveer zo: Of je nu een webdesigner bent of een tekstschrijver, je klanten willen graag goed gevonden worden in Google. Aangezien je wilt dat je klant tevreden is met zijn...

Dropbox

Wissel eenvoudig bestanden (foto’s, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten.

Persoonsgegevens laten inzien of verwijderen (AVG)

Uiteraard is het niet nodig als je website geen reacties, bestellingen en/of contactformulieren heeft. Simpel gezegd: kan iemand nergens op jouw site zijn/haar mailadres invullen dan kan je website ook geen gegevens opslaan of koppelen. 

Google Analytics & AVG

Google Analytics en de AVG. Voldoe je aan de beschreven voorwaarden, dan mag je gebruik maken van Google Analytics zonder dat je toestemming hoeft te vragen aan je bezoekers. Check je instellingen even.

Automatisch antwoord instellen voor je E-mail (Out of Office)

Hoe werkt de  “Out of Office” : een automatisch antwoord instellen voor je E-mail?

Mailinglist en de AVG

Gebruik je een mailinglist?  Zorg dan dat je een heel duidelijke optin gebruikt die aan alle voorwaarden voldoet. Wij gebruiken MailChimp.

Re-Optin | Wel of niet opnieuw laten inschrijven voor je mailinglist?

Ik stuur geen Re-optins. Onze mailinglist wordt alleen gebruikt voor informatie aan klanten en/of aan lezers en verstrekt informatie waar men zelf om heeft gevraagd, of die nodig is bij de diensten die we verlenen. De lijst wordt niet gebruikt voor reclame.

Privacyverklaring en de AVG

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt en hierop persoonsgegevens verzamelt. Een simpel contactformulier bijvoorbeeld.

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach