Privacyverklaring en de AVG

door | Handleidingen, WordPress

25 mei is het zover. Invoering van de AVG – ofwel de nieuwe wet op Privacy en persoonsgegevens?

Wist je al? Mooi! Ben je al voorbereid? Superrrrr…
Wij zijn in elk geval bijna klaar. Maar de meerderheid van onze klanten niet of nauwelijks. Vandaar dat we een mailing stuurden.

De AVG heeft voor iedereen consequenties. Vooral als je een website hebt, persoonsgegevens verzamelt en/of mailings zoals deze verstuurt. We begeleiden jullie graag in dit AVG Proces waar we kunnen. Er zijn diverse stappen te zetten… maar laten we er gewoon 1 tegelijk doen.

Stap 1 – deze is voor iedereen!

Zorg dat je vast een privacyverklaring op je website hebt staan. Deze verklaring maak je bijvoorbeeld met deze handige tool:
https://veiliginternetten.nl/privacyverklaring-generator/start/

Vul je gegevens in en sla de tekst op. Let op: In de tekst dienen nog een aantal velden te worden ingevuld, onder meer hoe lang je gegevens bewaart en voor welk doel.
Een doel kan zijn : omdat dit moet van de Belastingdienst (de bewaartermijn is dan 7 jaar)
Maak in je website een nieuwe pagina “Privacyverklaring” en koppel deze pagina bijvoorbeeld aan het menu onder je website. Of in de onderste balk (Voettekst)
Had je al Algemene Voorwaarden, dan kan je daar ook een linkje plaatsen. NB: Niet de verklaring van iemand anders kopiëren, voor iedereen is de uitkomst nét een tikje anders, en een verkeerde verklaring is misschien nog wel slechter dan géén verklaring.

Wil je dat wij dat voor je doen? Prima, voor alle SoCherish klanten is plaatsing en koppeling in de footer (of andere logische plek) gratis. Mail ons jouw tekst in een bijlage en wij regelen het. Ook als je geen onderhoudpakket hebt mag je tekst aan ons mailen om te plaatsen: Speciaal voor serviceklusjes en support hebben we een Name-Your-Price module. Dan betaal je gewoon wat het jou waard is.

Check SSL / https

Bezoek even je eigen website en kijk of er een https:// voor staat en een slotje. Ja? Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt binnenkort stap 2 van ons.
Nee? Regel zo spoedig mogelijk een SSL certificaat want vanaf mei zal hier zoveel op worden gelet dat je website door het ontbreken van het slotje niet zo vertrouwd overkomt.
Ook al heb je geen enkel contactformulier of wat dan ook erop staan dat gegevens verzamelt… Geen slotje kan een lelijke melding geven aan je bezoekers.

Heb je ook je hosting bij SoPressed?
Tussen 3 april en 24 mei installeren we helemaal gratis SSL op je website bij een bestaand of nieuw SoCherish onderhoudspakket.
Kies nu je SoCherish pakket of stuur een mailtje als je wel een onderhoudspakket + hosting bij ons hebt maar nog geen slotje ziet.

Heb je geen onderhoudspakket of geen idee waar dat voor nodig is?
Regel het nu snel online.

Lees ook de volgende stappen:

Stap 2

Stap 3

Stap 4

 

Fanny Veldmeijer-van Doorn

Fanny Veldmeijer-van Doorn

❥ Divi lover - WordPressCoach

Over Fanny